І якщо розділити ці потоки, то через вебпортал до нас звернулися 66%, або 6200 людей; а 3250 заявок, або 34% – через фронтофіс, тобто людина самостійно принесла документи, – розповіла Олена Корчака, начальник ГУ ПФУ у Вінницькій області.

Доступ до електронної трудової книжки можливий на вебпорталі ПФУ. Тут є інформація про всі трудові відносини працівника з 1998 року за даними звітних відомостей роботодавця. А дані про трудову діяльність до 1998 року потрібно внести у вигляді сканованих копій, засвідчених кваліфікованим електронним підписом.

Це можуть зробити як роботодавці, так і застраховані особи через кабінет страхувальника або особистий кабінет на вебпорталі ПФУ. Після оцифрування трудової книжки роботодавець буде здійснювати облік трудових відносин в електронному режимі.

Сьогодні облік даних про трудову діяльність працівників  здійснюється як у паперовому, так і в електронному форматі. Основними перевагами електронної трудової книжки є неможливість втратити чи не отримати після звільнення; доступ до даних у будь-який час через вебпортал ПФУ; відсутність зайвого кадрового обліку та ін.