Нині перед мостом на Старе місто нова тимчасова розмітка, круговий острівець із червоних бочок та вимкнені світлофори…

– В перші дні було вдосталь бурхливих реакцій від водіїв та пішоходів на цей експеримент від Агенції просторового розвитку. Нині вінничани вже звикли до такої організації руху… І здебільшого городяни повідомляють порушників ПДД і різке зниження авточерг в часи пік. Попередньо пропускна здатність перехрестя зросла на 10-15%, але поки що йде збір інформації про новий порядок руху.

Після закінчення експерименту всі дані будуть оброблені та буде озвучено публічний висновок про результати. Це робота Агенції просторового розвитку…, – зазначив щодо нового кільця перед мостом на Старе місто депутат ВМР Віктор Перлов.

– Від себе скажу коротко –  Катастрофи тут не сталось! Хоча багато хто її прогнозував. Кільце перед мостом на Старе місто працює позитивно. Є схвальні відгуки від мешканців саме Старого міста, які тепер набагато швидше долають це завантажене перехрестя. По пішоходах є питання, бо водії раптом вирішили, що їх пропускати не треба…

Нагадаємо, що з початку березня на перехресті вулиць Князів Коріатовичів і Оводова перед Староміським мостом на одному із найбільш перевантажених перехресть у Вінниці запустили експеримент. Бо тут через недостатню пропускну здатність перехрестя в години пік тут систематично спостерігаються затори. Тому  компанія Урбан Прогрес на замовлення Агенції просторового розвитку провела моделювання реорганізації цього перехрестя з влаштуванням саморегульованої кругової розв’язки.

Якщо тестова експлуатація на практикці доведе ефективність кругового руху на перехресті вулиць Коріатовичів та Оводова перед Староміським мостом це рішення буде прийняте на постійній основі», – зазначала три тижні тому Агенція просторового розвитку.

А які ваші враження від руху на цьому перехресті в режимі кільцевого руху на авто і по пішохідних переходах?

Роман Ковальський