Сьогодні — гарний сонячний день, тому бурі та гімалайські ведмеді вийшли на прогулянку.

– У вольєрі бурих кипить робота. Подружжя клишоногих взялось рити ще один барліг неподалік басейну. Керує будівництвом ведмедиця. Лапою вона вказує мишкові, де рити, а сама лише спостерігає за процесом.

А у сусідньому вольєрі прогулянка у гімалайських ведмедів. Дорослі неспішно походжають навколо басейну, а в маляти, яка народилась минулого року, знову грайливий настрій. Компанію в іі розвагах, як завжди, складає мама. Вона турботливо підтримує малечу, оберігаючи від травм під час падіння. Ведмедиця ані на мить не відходить від своєі дівчинки та терпить всі її витівки, – описуюють подію приацівники “Подільського зоопарку”.

Нагадаємо, у січні 15-річна бура ведмедиця Умка дала елітне потомство.

За словами директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика, ведмежатко – справжній красунчик:

– Забарвлення малюка дуже цікаве, – розповів Євген Ткачик. – В нього є білий поясочок на шиї. Нарешті ми отримали те, що давно хотіли, племінне потомство саме від цієї темної ведмедиці. Таких в українських зоопарках практично немає. Майже чорна, велика, висока, з правильними формами, рівним тулубом. Це не руда ведмедиця, яких зараз багато, а, саме, бура. Я сподіваюсь, що новонароджені будуть справжньою елітою і нашою гордістю.

Директор зоопарку також розповів, що Умка виросла в Подільському зоопарку змалечку. До побудови ведмежого містечка вона жила у вольєрі-клітці і ніколи не народжувала. Умови у новозбудованих вольєрах для ведмедів максимально наближені до природних – басейни, водоспади, різноманітність рельєфу та атракціонів, зручні барлоги. За таких умов тварини почувають себе вільно і здатні до відтворення.

Для того, аби вберегти новонароджених, ведмедя-татуся поки що відокремили. Звикати до своїх діток він буде поступово. Коли ж клишоногий полюбить їх, родину випустять у спільний вольєр.

Людмила ПОЛІЩУК