На «Новому каналі» розпочався п’ятий сезон реаліті-шоу «Від пацанки до панянки». Перший випуск презентували 1 березня. У ньому було знайомство з учасницями. Одна із них – наша землячка 18-річна Ірина Бакуліна зі Жмеринки. Її більше тут знають як Бакулю.

– Щодня я вживала наркотики та напивалась мало не до втрати свідомості. Потім починались бійки та скандали. Так проходить майже кожен день. Я можу не з’являтися вдома — нікого це не цікавить. Мама та вітчим пос­тійно пиячать, а потім до крові з’ясовують стосунки. Ці сварки та бійки я бачила змалечку, через що психічне здоров’я похитнулося. Мама була байдужою до мене ще з дитинства. Коли мені було шість років, я поїхала на заробітки до Києва. Мене виховували бабуся та дідусь — саме вони найдорожчі для мене люди. Мама уникає мене та не приділяє уваги — коли телефоную, може навіть не відповісти, – пригадує Ірина.

Тож бути вдома дівчині хочеться якнайменше, і вона тікає від реальності у свої залежності. Іра розуміє, що таке життя — шлях у нікуди. Вона мріє кардинально змінити все, забути про алкоголь і наркотики та стати гордістю для дідуся й бабусі…

На проєкті Бакуля відзначилась агресивною поведінкою, а через залежність від алкоголю та наркотиків дівчина опинилась в номінації на виліт в перший же день. Однак викладачі зі «Школи леді» вирішили дати Ірині шанс на зміни. В другому випуску проєкту з’ясувалось, що Ірина не вміє читати. Дівчина часто прогулювала навчання у школі та ПТУ, що не могло не позначитись на інтелектуальному розвитку Ірини.

– Просто у нас з першого по четвертий клас була така вчителька, яка завжди кричала, — каже, не стримуючи сліз, Ірина Бакуліна. — Це Олена Олексіївна. Я боялась читати. А ще ситуація вдома між батьками. Я тоді почала заїкатись і в мене виникли проблеми з психікою.

Керівники проєкту заявили, що це перший випадок, коли учасниця не вміє читати в історії телешоу «Від пацанки до панянки». Керівниця школи леді та наша землячка Тетяна Мокріді, яка довгий час працювала у Вінниці на телебаченні, закликала вчителів та батьків не кричати на своїх дітей.

«Психіка дитини може виявитися кришталевою вазою, яку треба буде роками збирати з крихких уламків», — написала Тетяна Мокріді.

— З дівчиною 5 місяців працювали психологи та лікарі. Тепер Ірина не боїться книг та людей. Дівчина демонструє в соцмережах фото з книгою. А тоді вона плакала без упину і потребувала обіймів. У неї попереду ще довгий шлях роботи над собою. Будьте уважними до своїх і чужих дітей. І НЕ КРИЧІТЬ!»

До речі, у минулому сезоні реаліті-шоу «Від пацанки до панянки» перемогла вінничанка Женя Мазур. Дівчина прийшла на шоу, будучи наркозалежною. Позбутися потягу до наркотиків було головною метою дівчини. Женя з пацанки стала стриманою леді, яка отримала перемогу та головний приз у 100 тисяч гривень.

Віталіна Володимирова