Нагадуємо, що у Броварах сталась масова стрілянина. Затримали велику кількість вінничан. Серед них — кримінального «авторитета» Диню. У Чорного були обшуки. Серед затриманих був і зять священника МП із Луки.

До суду направлено обвинувальний акт щодо учасників банди, яка брала участь у стрілянині під час спроб перерозподілу маршрутів міжміського пасажирського сполучення в місті Бровари Київської області в травні 2020 року.

– Маючи злочинний досвід та авторитет у кримінальному середовищі, відомий кримінальний «авторитет» організував банду, члени якої вчинили стрілянину у житловому кварталі Броварів із нелегальними перевізниками з Вінниччини, — заявила ген­прокурор Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, 29 травня 2020 року у Броварах на Київщині сталася стрілянина за участю близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями. Маршрути не поділили офіційні перевізники і нелегальні. Троє чоловіків отримали поранення. Серед учасників перестрілки були частина місцевих, а частина – з Вінницької області. Після стрілянини 29 травня 2020 року на місці події поліцейські затримали 11 озброєних порушників, вилучили 3 транспортних засоби.

Згодом поліція Київської області провела спеціальну поліцейську операцію і затримала ще 35 учасників збройного конфлікту. 30 травня поліція визначила більше 60 учасників перестрілки, включаючи замовників. На оперативних фото 29 травня були засвічені мінімум 3 авто на вінницьких номерах. Після цього в трьох областях пройшли обшуки по квартирах, будинках і офісах причетних до цього переділу ринку перевезень осіб…

Слідчі встановили, що у травні минулого року місцеві під­приємці, які займаються пасажирськими перевезеннями, звернулись до відомого кримінального «авторитета» на прі­звисько Віха або Журавель, за плечима якого кілька судимостей за скоєння серії жорстоких насильницьких злочинів, з проханням за грошову винагороду вирішити питання про усунення в будь-який спосіб конкуренції у здійсненні маршрутних перевезень на напрямку м. Бровари — метро «Лісова» м. Київ. Віха, маючи злочинний досвід та авторитет у кримінальному середовищі, організував озброєну групу – банду. Зараз співробітники Слідчого управління поліції Київщини під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури завершили досудове розслідування і 26 березня направили обвинувальний акт до суду щодо 31 учасника стрілянини з Він­ницької, а 31 березня — по 15 учасниках із злочинного угруповання з Київщини.

Що ж до вінницьких фігурантів, то чомусь тут жодного прізвища не назвали, а у самих матеріалах справи йдеться про невстановлену особу та перевізника. Хоча всім відомо, що вінницьку фірму, яка під прикриттям озброєних тітушок хотіла зайти у Бровари, контролює такий собі Олег Полі­щук. Людина із такими прізвищем є зятем Сергія Чеботаря, колишнього заступника мі­ністра МВС Арсена Авакова. А участь у розбірках брали вінницькі найманці-тітушки.

Віталіна Володимирова