Стаття про те, як у Літинській лікарні «залікували» пацієнта, викликала широкий резонанс у наших читачів.

На жаль, чоловік помер, незважаючи на те, що рідні перевезли його до Він­ниці на лікування. Відразу ж після виходу статті до редакції звернулися рідні ще однієї пацієнтки — Любові Лапчук і розповіли свою історію, котра дуже нагадує попередню.

– Моя бабуся теж лікувалась у цій лікарні. Вона потрапила сюди 22 березня у стані середньої важкості. Ми також витрачали кошти, 10 тисячі гривень, маємо чеки для підтвердження, — розповідає онука пацієнтки Вікторія Бистреніна.

— Купувати доводилося все! Більше того, медсестри заявили моїй мамі, що вона має сама доглядати за бабусею. І це в коронавірусному відділенні, куди не може бути доступу без спеціального захисту! Мама була змушена взяти відпустку і з восьмої ранку до сьомої вечора бути при бабусі, захищаючись від вірусу тільки одноразовим халатом і маскою. Вже згодом, коли бабусі ставало все гірше, ми вирішили перевезти її до Вінниці. Для цього нам самим довелося шукати транспорт. У Вінниці нам сказали, що всі ліки, котрими лікують коронавірус, цілком безплатні… Ми розуміємо, що медики зараз переживають дуже важкий період, але треба залишатися людьми.

– Моїй мамі 74 роки. Вона захворіла, і їй провели тільки аналізи і експрес-тест на коронавірус (він виявився позитивним), — розповідає донька Любові Лапчук Галина.

— Щодня нам казали, що її стан стабільний, а їй ставало все гірше. І це при тому, що абсолютно всі ліки та антибіотики (цефенім, меропенем) нам доводилося купувати! Наразі вона у важкому стані. Зараз єдине, що я хочу, щоб мама одужала. Я не хочу сказати, що у Літині весь медичний персонал поганий, але бачу, що не до одних нас таке ставлення і не з одних нас вибивають гроші. Прикро до сліз…

6 квітня Любов Лапчук померла. Щиро співчуваємо.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА