У голівці 9-річної вінничанки Кіри Зеленої народилась благородна і доросла ідея. Дівчинка малює картини, продає їх, а кошти перераховує хворим дітям.

Вже п’ять картин продано, і дітки отримали її особистий внесок у своє лікування. Цього замало, але це від чистого дитячого серця…

– Донечка ніде профе­сійно не займалась малюванням, їй просто це подобається. У зв’язку з карантином та дистанційним навчанням у нас з’явилось більше часу. Потрібно було чимось зайняти Кіру. Тож ми вирішили купувати та розмальовувати картини за номерами. Кілька картин на полотні акриловими фарбами донечка вже створила, вийшло неймовірно, – розповідає мама Вікторія.

– На кожну роботу йде десь два тижні. Подумали: навіщо нам багато картин? Вирішили їх продавати. Виклали у соцмережу, вказавши розмір та ціну – 600 гривень. І першу роботу Кірочки купили за добу покупці з інших областей. Ми знайшли координати хворих діток на сайті одного із телеканалів, щоб не потрапити на шахраїв. І на їхні рахунки перерахували кошти. Кірочка хоч і дитина, але в неї дуже чуйне серце та дорослі думки. Ми дуже нею пишаємось! Вона не з чуток знає, що таке хвороба, бачила, як боровся з онко її дідусь. Вона пам’ятає, як його оперували, проводили хімію, як випадало волосся – вона пройшла цей шлях із нами з дитинства. Зараз донечка трудиться над новою картиною. Кожен може творити добро. Тисячі хворих дітей чекають на допомогу. Разом врятуємо чиєсь життя.

Кіра навчається у четвертому класі Вінницької школи №16. Відвідує гурток з хіп-хопу, обожнює танцювати і мріє про театральне майбутнє.

Віталіна Трудько