– Ми познайомились у небі, коли літали на повітряних кулях. Потім зрозуміли, що сходимось в думках та ідеях. Тоді вирішили зробити щось масштабне, вражаюче та незабутнє. Тому вже в травні проведемо грандіозний фестиваль повітряної кулі SkyFest. Лише рік тому я організувала перші масові польоти у Вінниці. А вже зараз фестиваль міжнародний. Ми очікуємо на гостей зі всієї Європи, – розповідає організаторка фестивалю Катерина Бєляєва.

– Все життя я мріяла політати на кулі поміж хмарами. Моя мрія здійснилась минулого року. Але мені захотілось більше — не просто пролетіти годинку, а підкорити українські небосхили і подарувати незабутні емоції іншим. Тому я і вирішила організовувати масові польоти. Раніше у Вінниці такого не було. Проте моя ідея сподобалась людям, і вже на першому фестивалі я зустрічала людей з різ­них міст та навіть країн. З першого разу все вдалось. Міжнародний фестиваль — справжня феєрія краси у небі. Такого успіху не очікував ніхто, бо спершу фестиваль планувався лише для вінничан.

– Раніше ти займалась бізнесом. Чому вирішила змінити сферу діяльності?

– Вже 8 років я у бізнесі. Не шкодувала свого часу і себе, тому працювала без вихідних. Та коли почався перший карантин, я подивилась на своє життя по-іншому. Ковід у нас людей забрав, повітря… Після новин про перші смерті дихати ставало навіть страшно. А мені хотілось вдихнути на повні груди, відпустити страх і, хоча б на мить, забути про найстрашнішу пандемію сторіччя. Тому після першого польоту зрозуміла, що повітряні кулі – це те, що безпечно зможе зробити щасливою кожну людину.

Коли люди піднімаються на сотні метрів вгору над землею, вони мають можливість дихати новими відчуттями та отримувати нові емоції. Це можна порівняти з перебуванням у іншій реальності, де ти кожну секунду щасливий. Такі незабутні емоції нікого не залишають байдужими. Молодята, які одружувались на нашій повітряній кулі, до цих пір розповідають про щасливий шлюб. А деякі люди кажуть, що навіть стан здоров`я покращився після польотів. Мені хотілось літати на повітряній кулі. Тому вчусь на пілота. І стану єдиною блондинкою в Україні, яка буде «водієм» повітряної кулі.

– Поділись з нашими читачами, які ж особливості вінницького небосхилу?

– Краєвиди Він­ниччини мальовничі. У нас на По­діллі і справді дуже красиво. Особливо, коли дивишся з висоти пташиного польоту. Кожна по­ра року має свої особливості. Наприклад, восени і взимку абсолютно не такі кольори, як весною і влітку. І ми можемо пробитись через хмари і погрітись на сонечку на висоті 400 метрів. Можемо навіть доторкнутись до хмаринок. У нашої команди є добра традиція: загадувати бажання під час прольоту через першу хмаринку. І вже знаємо, що вони неодмінно здійсняться. Тож 14-16 травня ми запрошуємо всіх бажаючих летіти разом з нами за своїми мріями.

Всі деталі за телефоном 38 097 1590897.

Софія Копач