Сьогоні йому б виповнилося 80 років. Українцям він запам’ятався ролями у багатьох відомих фільмах, зокрема «Весілля Кречинського», «Труфальдіно з Бергамо», «Острів скарбів». А ще “У моїй смерті прошу винити Клару К…”, “Звезда пленительного счастья”, “Особисте життя  директора”, “Геній”. Часто брав участь в дублюванні і озвучуванні іноземних кіно- й мультиплікаційних фільмів. Жив у Ленінграді. Півтора року провчився на художньо-графічному факультеті ЛДПІ А. І. Герцена. У 1965 році закінчив ЛДІТМіК (курс Бориса Зона).

З 1990 року — викладач на відділенні музичної комедії, завідувач кафедри сценічного руху і мови в Петербурзькій консерваторії.

У 2008 році став лауреатом театральної премії Петербурга «Золотий софіт» за роль доктора Дорна в премьєрній виставі «Записні книжки Тригоріна» театра «Комедіанти» (інтерпретація чеховської пьєси «Чайка»). Номінація — «Краща чоловіча роль другого плану». Найвідоміша закадрова роль — озвучка капітана Барбосси.

У кіно знімався до кінця останніх днів життя. Помер від серцевого нападу 6 листопада 2014 року.

Народився 12 квітня 1941 року у Жмеринці. Батько пішов на фронт, а малий Віктор з мамою та братом відбув у евакуацію. Після перемоги сімя у повному складі повернулася до  Жмеринки. Акторський талант виявився ще у школі. Тоді ж Віктор вирішив вступати до Ленінграду.

Детальніше про творчість актора  читайте в газеті “33 канал”