На жаль, Ковід забирає життя не лише людей літнього віку, а й молодих.

Так сталось і з 32-річною Оксаною Форманюк, яка працювала викладачкою у Тульчинському ветеринарному коледжі.

Молода жінка, за словами медиків, мала супутню хворобу – гіпертонію. На момент надходження в неї було уражено 76% легень, двостороння пневмонія…

– Це моя єдина донечка, чоловіка поховала 5 років тому. Оксана закінчила педагогічний університет, викладала українську мову студентам, дуже добра, щира, писала вірші та публікації. Її всі дуже любили та поважали. Проживала донька у кімнаті, яку їй дали від коледжу. За 32 роки вона жодного разу не була у лікарні. Тоді у коледжі похворіло на Ковід багато людей. Ця підступна хвороба прийшла до Оксани теж раптово, почалось з підвищення температури. І за півтора тижня донечки не стало, – ділиться мати.

Як повідомили тульчинські медики, Оксана Форманюк поступила до них із високими показниками температури – до 40 град. та вище, скаржилась на задишку, головний біль, перебіг хвороби був важкий. Сатурація сягала 90-91. Спочатку жінка була на кисневій підтримці, але їй стало гірше, потім перевели у реанімацію на апарат СІПАП. Оксана була у свідомості до останнього. Її консультувала головна інфекціоністка Вінниччини Лариса Мороз, вводився дороговартісний препарат «Актембра».

Оксана з мамою говорила у суботу, а вранці у неділю померла. Лікарі констатують — коронавірус дійсно помолодшав і чимало пацієнтів поступають до них 20-30–річного віку, інфекцію важко переносять.

Віталіна Трудько