Але найкреативніший учасник не потрапив у півфінал.

Зять Альошкіних покинув «Голос», але українці просять його стати учасником «Євробачення».

Додамо, що в «Голосі країни» за перемогу боролись четверо вінничан. Першим пішов з двобоїв викладач педуніверситету Влад Хохлан.

Відбувся другий ефір «нокаутів» проєкту «Голос країни. Перезавантаження». Ефір відкрив зять подружжя скульпторів Альошкіних з Букатинки на Вінниччині — скульптор-муль­ти­інструменталіст Гор­дій Старух з команди Наді Дорофєєвої. Він з дружиною Дарією, яка займається витинанками, виховують трьох дітей.

Співак під час ефіру виконав народну пісню «У лісі» в новому сучасному звучанні. За словами тренерів, гра на музичних інструментах, зокрема на лірі, їх приголомшила біль­ше, ніж спів учасника. Гордій зайняв перше крісло. Втім, ще більше суддів приголомшив виступ 25-річного рокера Андрія Науменка. Він виконав Black Strobe — I’m A Man. Тренерка посадила його на перше крісло. Тому проєкт довелося покинути Гордію Старуху.

Вікторія Гнатюк сіла на крісло в команді Тіни Кароль. Але за мить до фіналів їй довелось поступитись іншій виконавиці.

Продовжує боротьбу тільки Андрій. Йому 25, і його називають Фреді Меркюрі наших часів. Андрій – фронтмен вінницького гурту «Suck my salad». Він виступав із піснею «Sweet Child O’ Mine» гурту «Guns N’ Roses».

Під час сліпого виступу до 25-річного вінничанина практично одразу розвернулося Надя Дорофєєва. Наприкінці виступу також розвернувся ще один суддя – Олег Винник, однак хлопець наставником собі обрав Надю Дорофєєву.

– Мене зачепила можливість нарешті реалізуватися як сольний артист. Адже я учасник різних колективів близько п’ятнадцяти років, — так прокоментував свою участь в шоу Гордій. — А «Голос країни» дає можливість зрозуміти власні можливості та межі.

До речі, в коментарях під виступом Гордія на сліпих прослуховуваннях пишуть, що він був би гідним представником на «Євробаченні». Сам він не відкидає такої можливості, але трохи згодом.

Вікторія СНІГУР