Це неймовірний відеоролик патріотів! Тут все – талант, правда, сарказм над Путіним! Якщо є такі люди – є надія! Ви такого ще не чули!

Послухайте!

Як би хотілось, щоб Кубанський хор, на виступ якого накладено цю пісню, заспівав її насправді. Бо мені, як і мільйонам українців це дуже близьке. Бо на Кубані в  Краснодарському краї  жила моя свекруха. Ми часто їздили туди в гості до війни.  Уявіть : іде поїзд Львів – Адлер, заходять росіяни і спілкуються українською. Розповідають, що в станіцах у їхньому краї більшість спілкується українською!  Далі ми самі в цьому переконуємось.  Наче кусочок України на Кавказі! Другий чоловік свекрухи – взагалі був козак і його мама – козачка! Українською розмовляла, борщі варила, городи садила і мене, українку, дуже поважала та Україну. – бо роботяща, як і я – казав козак Павло.

А коли поїхали в 14-му на похорони матері чоловіка, наче всі зомбі, з георгіївськими стрічками машини, українців називають карателями… ну і весь пропагандосфарш. Ми переконували як могли… так боліла душа від несправедливості!

Сиділа я, дивилась в аеропорту на місцеві сувеніри. Все  як в Україні – такий же глиняний посуд, вишиванки, віночки!

Ну невже не проснеться голос крові? Адже вона українська, від прадідів – запорізьких козаків, які заснували Краснодар і після спалення Запорізької Січі – обжили ці місця!

І може вистрелить! Кубань прозріє! Почуйте цю актуальну пісню. Може колись і Кубанський хор донесе її світу? Бо правда насправді така, як у накладеному тексті Саблука, а не тому, як співають вони (про вєлічєство).

До речі, Кубанський хор не раз гастролював у Вінниці. І у репертуарі  якого традиційно були лише дві російських пісні: «Ой мороз, мороз…» і «Чорний ворон». Всі решта – українські!

Почуйте і зрозумійте, бо вічна істина – козацькому роду нема  переводу!

Тетяна Редько