Загалом виявлено близько 4 тис. літрів, які були запаковані під напої відомих світових брендів. Загальна вартість продукції, яку мали намір незаконно реалізувати, становить близько 500 тис. грн за цінами «чорного» ринку, –  повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Бо саме Вінницькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв).

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за участі слідчих СУ ГУ ДФС у Вінницькій області та оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області проведено обшуки на території м. Могилева-Подільського та м. Вінниці.

Наразі слідство у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, встановлюються особи, причетні до незаконного виготовлення, зберігання та розповсюдження підакцизних товарів, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Як відомо, в Могилеві-Подільському традиційно працювали мінімум 6 підпільних цехів із виготовлення фальсифікованого алкоголю та продажу контрабандної «велетки».

Роман Ковальський