Батьки Руслана та Павла проживають за кордоном. І вони пізнали чимало країн. Але повернулись на Батьківщину і планують тут розвивати туризм.

Вони — жителі села Оксанівка, в якому мешкає 45 осіб і нема мобільного зв’язку. Але попри це їхати з рідної Вінниччини не хочуть, а планують розвивати тут туризм.

А напередодні вихідних Руслана та Павло Бодруг побрались. Своє весілля називають експромтом, його для них влаштували місцеві жителі та їхні друзі. Подруга нареченої Діана пов’язала стрічкою руки молодим, що символізує знак поєднання долі. Голова сільського комітету вручила хліб-сіль на рушнику. А керівниця ГО «Ямпільщина туристична» Мирослава Марченко під час церемонії звернулась до нареченої зі словами: «Руслано, мама твоя в Італії, але попросила громаду, щоб ми віддали тебе судженому за таким звичаєм, який здавна побутує в селі». Розчулило це всіх… Прабабуся нареченої, якій 93 роки, благословила правнучку і її судженого Павла. І після обітниць молодята поцілувались під «Гірко» та сіли за святковий обід.

– Наречена Руслана дійсно цікава дівчина, яка заслуговує поваги. Автостопом побувала у десятках країн світу. Два роки тому мандрувала Китаєм. Після того, як прожила пів року і пропрацювала в Китаї, зараз повернулась додому, – розповіли місцеві жителі.

Руслана і Павло повернулися в село не так давно: він — наприкінці літа минулого року, вона – навесні. Але вони дуже активні і вже написали проєкт на створення садиби для «зеленого» туризму «Перша хата». Батьки Руслани й Павла проживають за кордоном, тому не мали можливості допомогти організувати весілля. Поки Руслана працюватиме на благо громади, її коханий поїде у Чехію, аби підзаробити грошей та будувати світле майбутнє у малолюдній, але такій мальовничій Оксанівці…

Віталіна Володимирова