Чому настоятель храму Софія Київська — отець Григорій особисто благословив цей фотопроєкт?

Вінницький фотограф Костянтин Ревуцький з 2014 року проводить фотосесії із найвідомішими зірками українського шоубізнесу на підтримку певної соціальної проблеми. Його виставки запрошують до себе різні країни Європи. Зараз він готує нову всеукраїнську виставку — проєкт «Молімось за Україну». Його ексклюзивне інтерв’ю — для читачів «33-го».

– Разом із зірками ми молимось за Україну та наших українських людей. Наша держава — багатоконфесійна, бо є багато різних релігійних течій. І мета мого соціального проєкту — об`єднати всіх людей. Бо зараз дуже важкі часи, особливо після початку коронавірусної пандемії.

Відомих людей ми фотографуємо на тлі визначних храмів, таких, як Софія Київська та Михайлівський собор.

Важливою проблемною сферою країни є культура. В цьому плані ми завмерли. Хоч ми і розумна нація і маємо свої особливі традиції, звичаї, та культура у нас дійсно не працює. Бо в неї не вкладає ніхто. У вік технологій люди зайняті зовсім іншим, це заробіток, виховання дітей та самореалізація. Але варто пам`ятати, що все починається з культури. Це, в першу чергу, повага до наших видатних предків, таких як Тарас Шевченко та Леся Українка. Ми маємо наслідувати їхню ді­яльність та бути гордими за те, що ми українці.

– У кого із відомих людей, з якими ти співпрацюєш, є справжній український культурний порив?

– Я не хочу виділяти когось одного. Але зазначу, що цей проєкт, як і багато інших, почався із Ольги Сумської. Дякуючи її культурній діяльності, про нашу державу знають далеко за межами України. Її талант і харизма — унікальні. Це приклад справжньої української жінки. Любов до країни вона прищеплює своєю акторською та громадською діяльністю, колекціями авторського одягу, кулінарними талантами. Ця жінка — частина української епохи. Особисто для мене вона муза моєї творчості.

– Хто ще позуватиме на твоїх фотокартинах та чи благословляють священники фотосесії біля храмів?

– Так, віруючі люди підтримують таку ідею й навіть допомагають у реалізації. Священник Григорій — настоятель храму Софія Київська особисто благословив проєкт. Бо в наш час людям не вистачає віри, а ми її популяризуємо. Окрім того, всі герої фотопроєкту позуватимуть у вишитому одязі від вінницької дизайнерки Людмили Бушинської.

Зараз ми почали із Києва, далі буде Вінниця. Бо це моє рідне місто, у нас є багато вінничан, які відомі на всю країну. А потім плануємо Львів, Одесу та, можливо, Харків.