У Вінниці готують святкування до великодніх свят. На майдані Незалежності традиційно розмістять подільські писанки-велетні, а фольклорний фестиваль “Великоднєдиво” пройде цьогоріч онлайн.

“З 28 квітня, в переддень світлого Воскресіння Христового, за гарною щорічною традицією в центрі Вінниці, на майдані Незалежності розмістять подільські писанки-велетні. Вони створять для вінничан святковий настрій і стануть окрасою центру міста”, – розповідає директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Мистецький проєкт “Пасхальні візерунки” було започатковано у Вінниці у 2017 році. Цього року презентують чотири нові подільські велетенські писанки, що з’являться з легкої руки та творчої уяви художників-викладачів мистецьких шкіл міста. Загалом на центральній площі міста розмістять близько 20 виробів.

Традиційний фольклорний фестиваль “Великоднє диво” відбудеться цьогоріч в онлайн. У рамках фестивалю презентують свою творчість фольклорні гурти новоприєднаних громад.

28 квітня о 14:00 відбудеться онлайн-виставка творчих робіт учнів Вінницької дитячої школи мистецтв “Великодні дзвони”.

29 квітня о 12:00 – мистецький проєкт “Світле свято Великодня” від Вінницького міського клубу. Цього ж дня о 14:00 на всіх бажаючих чекає онлайн-виставка творчих робіт учнів Вінницької дитячої художньої школи “Українська писаночка”. А о 16:00 – майстер-клас “Диво-писанка Поділля” від Вінницької дитячої музичної школи №2.

Також 29 квітня о 13:00, 15:00, 17:00 пройде цикл майстер-класів “Пасхальні сувеніри»” від Вінницької міської централізованої бібліотечної системи.

А 1 травня о 14:00 пройде проєкт “Великодні традиції Поділля” від Центра історії Вінниці. Також в цей день о 16:00 на вінничан чекає мистецький проєкт “Пасхальні візерунки” від Центру концертних та фестивальних програм. 2 травня о 14:00 пройде фольклорний онлайн-фестиваль «Великоднє диво».

3 травня о 14:00 – концертна програма “Світле свято Великодня” від вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва “Зоряна мрія”.

Валентина Лісова