До слова, цей музикант – двічі рекордсмен Книги рекордів України з безперервної гри на роялі. 2018-го у Києві на Майдані Незалежності протягом 12 годин зіграв 72 варіації гімну України на підтримку бранців. За рік в Ужгороді встановив другий – 10-годинний рекорд. А е — він композитор, педагог, автор музики до фільмів і спектаклів, кінорежисер.

Концерт, який влаштували у Бару, — це частина всеукраїнського флешмобу “Джаз вулицями України”, — розповідає продюсерка і дружина Майка Єлизавета Боровцова – “Ми хочемо підтримати всіх наших друзів, які не можуть давати концерти. Проєкт вже об’єднав більше двох тисяч музиканців з усієї України. А місце проведення концерту Майк обирав сам. Бо тут є сцена, поряд – територія старовинної фортеці, яку заснувала Бона Сфорца. Місце романтичне і дуже атмосферна

Директор ГО “Барський міський художній аматорський театр” Роман Григор’єв додає, що з Майком вони познайомилися у жовтні минулого року, а вже у квітні домовилися за концерт.

Челендж дуже швидко вийшов за межі України. По закінченні проєкту відеовиступи усіх учасників об’єднають у фільм. Його відправлять до міжнародного інституту джазу в Америці, де, власне і народився цей музичний стиль. Ось тоді в Америці почують і український джаз.

Ілона ВАЛЬТЕР