Загалом реконструкція аеровокзалу разом із реконструкцією злітно-посадкової смуги аеродрому, на яку очікуються кошти з державного бюджету, обіцяють стати наймасштабнішим проєктом області в найближчі роки.

Бо це оновлення дасть можливість вінницькому аеропорту стати потужним транспортним вузлом, що значно посилить розвиток економічного і туристичного потенціалу Вінниці й обласних центрів та громад, які знаходяться поблизу.

Наявність у Вінниці сучасного аеропорту має вагоме стратегічне значення для нашої громади. Такий транспортний об’єкт дасть суттєвий поштовх до збільшення авіаперевезень, нарощення пасажиропотоку, а у перспективі дозволить аеропорту трансформуватись у транспортний хаб.

– Сьогодні для нас досить важливим є в першу чергу питання реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту «Вінниця». Свого часу ми приймали відповідне рішення на сесії міської ради і звернення до Уряду щодо виділення фінансування з державного бюджету. В тому числі я хочу подякувати Сергію Борзову як голові обласної державної адміністрації за підтримку і спільні дії саме в цьому питанні. Так само обласна рада підтримала нас і прийняла відповідне звернення, – каже міський голова Сергій Моргунов.

Аналогічне звернення щодо виділення коштів на реконструкцію аеродрому до центральних органів влади направили ще 34 територіальних громади Вінницької області.

«Це є демонстрацією того, що на сьогоднішній день всі територіальні громади нашого регіону чітко усвідомлюють важливість реконструкції міжнародного аеропорту «Вінниця» для розвитку інвестиційної і туристичної привабливості. Для нас важлива підтримка і народних депутатів від Вінниці, – зазначив Сергій Моргунов. – У цьому напрямку нам ще потрібно пройти досить складний шлях. Тому ми також звертаємось до Кабінету Міністрів України щодо виділення найближчим часом відповідного фінансового ресурсу, щоб ми могли розпочати реконструкцію злітно-посадкової смуги. У нас все для цього готово. Разом із тим, паралельно, ми хочемо проводити роботу щодо реконструкції аеровокзалу. Наразі вже завершено виготовлення проєктно-кошторисної документації, і ми спрямовуємо 821 тисячу гривень на проходження державної експертизи».

Крім цього, очільник міста повідомив, що Вінниця отримала підтвердження щодо виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку у розмірі 48,2 млн грн на продовження реконструкції важливих для міста об’єктів: 30 млн на реконструкцію будівлі дитячого садочку по вул. Зерова, 12,4 млн – на реконструкцію спортивного комплексу по вул. Академіка Янгеля, 4,5 млн – на реконструкцію будівлі для розміщення Вінницького інноваційно-технологічного парку і один мільйон – на добудову головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Роман Ковальський