А якщо точніше – з Києва. Але відома дослідникам історія родини Блінкен, чи, як тоді вони називались, Блінкін, починається раніше.

Перші згадки про родину держсекретаря США Ентоні Блінкена в книзі родоводів із Переяслава датуються 1874 роком. Янкель і Рись Блінкіни мали чотирьох синів і двох дочок. Їхній молодший син Меєр, який згодом іммігрував до США, народився у 1877 році. Потім родина переїхала до Києва, а вже звідти – до США.

Меєр і став прадідом Ентоні.

А серед дослідників й істориків Чернівецької області побутує небезпідставна думка про походження предків Нуланд з Новоселиччини. Так, за даними статті, які публікує газета «Буковина»:

– У ХІХ — першій половині ХХ століття жили і працювали в Новоселиці Нудельман Ноїх та його дружина Нудельман Міндея. Від спільного шлюбу в них 1889 року народився син Мейер, 1891 року — донька Сара, а 1892 — син Аврум. До речі, архівні документи, які підтверджують рік і місце їхнього народження, зберігаються в Чернівецькому державному архіві. У 1908 року, з Новоселиці до Палестини емігрував старший син Нудельман Мейер. У 1911 року він перебрався до США. 1947 року його син Шервін Бернард (1930-2014) американізував прізвище на Нуланд. Від спільного шлюбу з Рона Макханн 1961 року в них народилася донька Вікторія Нуланд, яка у подальшому стала відомою дипломаткою США.

Андрій Власенко