Минулого літа відомий шоумен та телеведучий запустив соціальний інстапроєкт «Знай своїх».

Команда зняла 10 випусків про переселенців, які приїхали з Донецької, Луганської областей і Криму та знайшли себе на території України.

А свій другий сезон Олександр Педан присвятив людям, які зазвичай соромляться самі про себе говорити. Це волонтери, активісти та небайдужі громадяни, які не шкодують свого часу, щоб робити добрі справи. І все це без жодної фінансової підтримки. Героями одного з випусків стали жителі Тиврова, які самотужки організували громадську організацію «Тиверці».

— У Тиврові все затихло, завмерло, нема куди піти і де провести час. Ми робимо все, щоб життя тут знову вирувало і почався рух!, — каже голова ГО «Тиверці» Інна Суверток. — І зараз є всі можливості подаватись на будь-які конкурси, проєкти, і наші учасники це все моніторять і пишуть організаторам. Нещодавно наш активіст Коля Кирилюк, який днями відсвяткував 16-річчя, запропонував написати Олександру Педану щодо участі в його програмі «Знай наших».

Нам передзвонили і сказали, що можуть приїхати 19 квітня або аж через два місяці. Часу було мало, та ми ризикнули і дали добро. Хоча, зізнаємось, мало було віри, що на таку маленьку громадську ор­ганізацію зверне увагу така відома людина, як Олександр Педан. Але коли у своєму Інстаграмі він попросив підписників відгадати, куди він їде цього разу — в Париж, Лондон чи Тиврів, ми заспокоїлись.

Приїхав телеведучий звичайною машиною з телеоператором, дронами. Олександр нікуди не заходив — ні до селищної ради, ні в школу, свій час присвятив тільки нам.

Після зйомок Олександр Педан з активістами Тиврова посмакували смачною піцою у місцевому кафе. А ще він сів на триколісний електровелосипед Інни Суверток і був здивований, бо такого ще ніколи не бачив.

Вікторія Снігур