У Вінниці вдруге відбувся конкурс для жінок «Місіс По­ділля» та «Місіс Вінниця». Через карантинні обмеження фінал заходу відбувся у закритому режимі — без глядачів. Як визначали переможців і хто ж отримав головні титули — розповіли його організатор та переможниці.

— Проєкт «Місіс Він­ниця» та «Місіс Поділля» — це не звичайний конкурс краси. Ми змінюємо шаблони та ламаємо стереотипи. Бо кожна жінка багатогранна, сприймати її лише по зовніш­нішності — несправедливо. Це доводять і наші учасниці. Кожна з конкурсанток — не лише самодостатня в особистому та профе­сійному житті, але й здатна ділитися своїм досвідом та має бажання виконувати суспільно-корисну місію. Тому кожна учасниця здійснює свій соціально-благодійний проєкт. І організатори також мають таку місію. Цьогоріч ми допомагаємо 20-річній Мілані, яка з маленькою донечкою тимчасово проживає у «Домі мами», придбати своє житло, — повідомила орга­нізаторка проєкту «Місіс Вінниця» і «Місіс По­ділля» Лілія Поліщук.

«Місіс глядацьких симпатій» обирали шляхом онлайн-голосування. А переможниць — компетентне журі у фівналі конкурсу, що нещодавно відбувався у заміському комплексі «Батерфляй». Так, рівноправними переможницями стали не одна, а чотири учасниці!

Титул «Місіс Вінниця» отримала 37-річна багатодітна мама та дизайнерка дитячого одягу Альона Мігуля. На конкурсі вона представляла свій проєкт «Шлях до мрії».

— Як мама чотирьох дітей розумію, як непросто підліткам без підтримки знайти свій шлях у житті. Важко дітям, які виросли у повних благополучних сім’ях. А що казати про вихованців інтернатних закладів?.. Тому хочу створити організацію, мета якої – допомагати випускникам шкіл-інтернатів та дітям з неблагополучних сімей реалізувати їхні мрії, здобути профе­сійну освіту, отримати житло. Буду залучати до свого проєкту відомих підприємців, які б стали прикладом та підтримкою молодому поколінню.

35-річна мама двох діток, бізнес-тренер, коуч із ефективної мотивації Яна Дячук стала «Місіс Поділля».

— Син і донька — моя най­більша гордість та радість. Але знаю, як непросто повертатись після декрету чи іншої тривалої паузи у ділове життя. Тому мені близький соціальний проєкт «Повір у себе». Мета проєкту нагадати кожній жінці, яка незламна та потужна сила прихована у нас всередині. У межах свого проєкту організувала команду жінок «День перетворення». Учасниці експериментуватимуть з образами, щоб відчути себе по-новому. Проводили тренінги з особистого зростання, бізнесу та фінансового планування, пропрацювали внутрішню невпевненість. Соціальний проєкт «Повір у себе» спрямований на те, щоб якомога більша кіль­кість жінок згадала, про що мріяли, чо­­­го хотіли від життя та до чого прагнули! — розповіла Яна.

33-річну Людмилу Недошовенко з Немирова номінували на «Місіс Поділля Інтернешнл». На конкурсі представляла свій проєкт «Усвідомлена краса».

— Переконана, що усвідомлена краса і здоров’я — це те, до чого повинна прагнути кожна дівчина з раннього віку. А у нас — кожна п’ята дитина має зайву вагу, а діагноз «ожиріння» — 7% дітей в Україні. На жаль, уже декілька років саме Вінницька область займає перше місце у такому антирейтингу… У рамках мого проєкту проводяться інтерактивні тренінги з учнями 9-11 класів шкіл Немирова, щоб налаштувати їх досягати зовнішньої краси через внутрішнє здоров’я. На простих практичних прикладах я показую підліткам, як замінити цукор натуральними замінниками, як доглядати за шкірою і волоссям, як контролювати звичку «заїдати стрес» і робити перекуси фаст-фудом. Щоб максимально мотивувати школярів в інтерактивний процес, заохочую їх відзняти коротке пізнавальне відео про власний досвід у сфері піклування про здоров’я. Автор найцікавішого ролика отримає від мене подарунок, — розповіла про се­бе та свій проєкт Людмила.

35-річна Вікторія Григоренко ста­ла «Місіс Він­ниця Інтернешнл». Вікторія нещодавно заснувала власний бренд одягу для відпочинку та для дому. 10 % від реалізації своєї дизайнерської колекції жінка перераховує вінницьким медикам.

— Мої батьки важ­ко перехворіли на ковід. Тоді я зрозуміла, якими мужніми героїнями є наші медичні працівники. Мета мого проєкту «Бути жінкою» – допомогти жінкам-лікарям, медсестрам, санітаркам навіть у таких нелегких умовах бути елегантними та вишуканими. Частину коштів від усіх проданих впродовж місяця дизайнерських комплектів буде направлено на потреби медичних працівників. У такий спосіб хочу підтримати жінок-медиків.

Переможниці будуть представляти Вінниччину на всеукраїнському конкурсі «Місіс Україна-Інтернешнл» та «Місіс Україна Відкритий Світ».

На конкурсі у Вінниці також відзначили: першу «Віце­місіс-Вінниця» — Тетяна Вовкодав, першу «Віцемісіс-Поділ­ля» — Ольга Карпова, «Віцемісіс-Вінниця» — Катерина Ковтун, Олександра Хедоян, Анна Асафатова, Анна Губанова. «Віцемісіс-Поділля» — Яна Білан, Віта Горобець, Людмила Присяга. «Місіс глядацьких симпатій» (онлайн) — Ірина Василевська. «Місіс добре серце» — Ольга Юзвюк-Слоквич, Ольга Москаленко,  Інна Семенець.

Людмила ПОЛІЩУК