«Перемога – це життя!», – це вислів автора виставки, що відкрилася в холі міської ради. Автор картин – Михайло Воронін – ветеран Другої світової війни, вінничанин, художник-аматор, який на своїх полотнах зобразив наймальовничіші куточки Вінниці, міста, що надихає.

«Ініціатором виставки стала його онука – Олена Лєскова, саме вона звернулася до міської ради з пропозицією експонувати картини свого дідуся. Олена розповіла зворушливу історію майже 75-річного спільного життя своїх героїчних дідуся та бабусі, які зустрілися та одружилися в Берліні після Перемоги», – каже заступниця директора департаменту культури міської ради Ганна Ковальчук.

Післявоєнне життя привело пару до мальовничої Вінниці. Тут Михайло служив, працював і творив. Музою всього його життя, яке тривало майже 102 роки, була кохана дружина Надія. Саме їй він присвячував більшість своїх полотен.

У центрі експозиції – автопортрет Михайла Вороніна, а більшість його картин – пейзажі. Останню свою картину ветеран малював у 100 років. Діти та онуки Вороніних надзвичайно бережно ставляться до такого цінного спадку, адже це і є пам`ять, шана і любов.