-Ну приблизно, як ви, коли під вашими кордонами скупчення російських військ, – повідомляють вони. – Намагаємось не виходити із житла, хоча вакцинація вже закінчена повністю. І могли б вільно ходити і радіти життю. Як на Бога, надіємось на нашу ППО. Бо лише вони можуть перехопити всі снаряди, які летять від Хамасу.
Це страшно, бо це фанатики і вони готові жертвувати і дітьми, і жінками…

Ми, як і ви, хочемо миру, але нам його вже десятки років не дають… – діляться колишні вінничани.
Як відомо, медики в Газі заявили про 26 загиблих внаслідок обстрілів, Ізраїль – про двох. Хоча потім список збільшився до 5-х.

У ніч на 11 травня по території Ізраїлю були випущені близько 200 ракет. Зі свого боку, армія оборони Ізраїлю атакувала понад 100 військових об’єктів палестинців.

Хамас виконав свій ультиматум, який раніше висунув до ізраїльських силовиків з вимогою відійти в Єрусалимі від мечеті Аль-Акса, яка була місцем сутичок, і з інших точок у місті.

США і ЄС засудили ракетні обстріли як «неприйнятну ескалацію» й закликали до спокою обидві сторони – і палестинців, і Ізраїль.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що палестинський ісламістський рух Хамас перетнув «червоні лінії», обстрілявши територію Ізраїлю своїми ракетами, запущеними зі Смуги Гази в бік Єрусалиму.
Ось яку заяву він зробив тепер перед Кнессетом:

Ісмаїлу Ханії, лідерам і бойовикам ХАМАС:

Ми, народ Ізраїлю, в боргу перед вами. Ви досягли успіху там, де зазнали поразки. Тому що ніколи раніше в історії сучасної Держави Ізраїль єврейський народ не був так згуртований, як одна людина з єдиним серцем. Всі в Ізраїлі, ліві і праві, світські і релігійні, єдині в розумінні того, що ворога, що поклялися в геноциді нашого народу, неможливо примирити.

І тепер, коли ви продовжуєте без розбору запускати смертоносні ракети, спрямовані на те, щоб скалічити і вбити якомога більше мирних жителів, в той час як ви боягузливо ховаєтеся за своїми власними громадянами, ви продовжуєте надихати нас твердо триматися нашої єдності. Які б суперечки у нас, євреїв, не виникали один з одним, тепер ми знаємо, що у нас одна спільна мета: ми переможемо вас.

Але зараз ми даємо вам останній шанс. Протягом 24 годин все ракетні обстріли – припиняться. Повністю. Назавжди.

Офіційно повідомляю, що наші танки зосереджені біля кордону з Газою, напоготові артилерійська і авіаційна підтримка. Ми вже скинули листівки над північними частинами сектора Газа, попереджаючи мирних жителів про наше наближення і прибуття і про те, що вони повинні негайно евакуюватися на південь. Якщо вам не вдасться виконати наш ультиматум, ми прийдемо і, з Божою поміччю, на цей раз не підемо. Кожен сантиметр завойованої нами землі буде приєднаний до Ізраїлю, так що звідти  ніколи не буде більше нападів на наших мирних жителів.

Навіть в цьому випадку ми продовжимо тримати двері відчиненими, щоб дозволити вам витончено здатися. У той момент, коли ви оголосите, що складаєте зброю, ми зупинимо наш поступ і намітимо нові кордони. Якщо ви продовжите атакувати наших громадян, ми продовжимо котитися на південь, виганяючи вас з території, яку ви ніколи більше не заразите своєю злою присутністю.

Мені дуже боляче, що ваші мирні жителі залишаться без даху над головою. Але ми не вибрали цю війну; ви її зробили. І якщо наш вибір – між тим, щоб дозволити нашим громадянам бути безжальними жертвами вашої жорстокості геноциду, або перетворити ваших цивільних осіб в біженців, я шкодую, що ми повинні вибрати останнє. Якби ви любили свій народ так само сильно, як ненавидите наш, цієї війни ніколи б не сталося.

Решті світу: Ізраїль втомився від ваших безперервних докорів, що ми повинні «проявляти стриманість». Коли все ваше населення знаходиться під постійним ракетним обстрілом непримиренного ворога, заявлена ​​мета якого – вбивство кожного чоловіка, жінки і дитини на вашій землі, тоді ви можете прийти і поговорити з нами про «стриманість». А до тих пір ми з повагою пропонуємо вам тримати свої подвійні стандарти при собі. На цей раз ХАМАС зайшов занадто далеко, і ми зробимо все можливе, щоб захистити наше населення.

ХАМАС, ще раз дякую вам за те, що ви згуртували наших людей разом! Із такою ясністю розуму і єдністю цілей. Народ Ізраїлю не боїться майбутнього довгого шляху. Ам Ісраель Хай! (JBN)

Тетяна Квасюк