Бідолаха привернув увагу пасажирів авто, якими виявилися сестри-близнючки Інна та Тетяна Гончарук — викладачки ВНАУ.

Ось що про цю подію розповіла Інна Гончарук:

– На вулиці Олекси Новаківського, біля автошколи, навпроти провулку Барвистий збили котика. Ми з сестрою та її чоловіком його знайшли на узбіччі і за 10 хвилин відвезли до ветеринарного центру «Vet House». Це врятувало тварині життя. Нас швидко прийняли, незважаючи на святкові дні і чергу записаних на прийом тварин. Котику провели необхідні обстеження та терапію. У нього черепно-мозкова травма, зламана щелепа. Лікарі зробили операцію, щоб врятувати котику око. Він знаходиться у клініці під цілодобовим наглядом. Ми заплатили за надані послуги.

Інна та Тетяна Гончарук

На вигляд кіт був доглянутий, відгодований, тому його рятівники одразу припустили, що він домашній і його розшукують господарі.

Про збитого на дорозі кота та його порятунок наш кореспондент опублікував інформацію на сайті «33-го каналу». Публікація одразу поширилася соці­альними мережами. Чимало наших читачів перейнялися долею тваринки, пропонували кошти на його лікування та поширювали інформацію, щоб знайти господаря чотирилапого пухнастика. І він таки знайшовся!

Відгукнувся Андрій Стиренко.

Господар котика Андрій Стиренко з Інною Гончарук

– Це мій котик! Зник на Великодні свята. Ми проживаємо в приватному секторі неподалік вказаного місця.

На підтвердження своїх слів господар показав декілька фото, де його домашній улюбленець, ще цілий і неушкоджений, відпо­чиває у кріслі. Як виявилося, котика звати Лакі, що з анг­лійської – щасливчик. Ціково, що саме так його називали Інна і Тетяна та лікарі ветклініки. Бо чотирилапий дійсно щасливчик, адже його не залишили помирати на узбіччі, а дивом врятували небайдужі люди та ветеринари.

Наступного ранку Андрій уже був у клініці. Мить зустрічі була із сльозами…

– Якщо котик раніше не чув і не бачив, депресував у боксі, то коли прийшов його господар, покликав «Лакі!» і торкнувся до нього, бідолашний аж став на лапки і замуркотів! Заради цих емоцій потрібно було пройти увесь цей складний шлях порятунку, — каже доктор наук Інна Гончарук.

— Йому у квітні якраз виповнилося 2 роки. Грайливий. Любить гуляти у дворі, але далеко не тікав. Минулої весни теж зникав на два дні, але повернувся. Цього разу з ніг збилися у пошуках нашого Лакі. Дякуємо пані Інні, її рідним та журналістці «33-го каналу», завдяки яким наш котик живий та з нами! Вірю, що він відчуває наші прохання та підтримку і дуже скоро буде бігати по подвір’ю, як і раніше! — вдячний господар.

Лікарі роблять усе можливе, щоб Лакі був щасливим.

Бажаючі допомогти у лікуванні котика можуть перерахувати посильну допомогу: ПриватБанк: 5168757400713576, Монобанк: 5375414107268483.