На «Новій хвилі» в 2007-му вона отримала нагороду від Алли Пугачової, як і Тіна Кароль. Марина – донька вінницького мультиінструменталіста Василя Лученка.

Епатажна MaRina, бо саме під таким псевдонімом виступає наша землячка, випустила новий альбом та кліп на пісню Nie Prowokuj. Він вже набрав міль­йон переглядів і сотні схвальних відгуків.

– Nie Prowokuj — четвертий сингл, на який був знятий відеокліп. Попередні альбоми набирали 6,8 і 8,2 млн переглядів. У своєму новому альбомі я не боюсь використовувати нові засоби художнього вираження. Там я навіть читаю реп, — розповіла про новий альбом вінничанка. — Хоча пандемія дуже ускладнила творчий процес, мені вдалося організувати умови роботи, щоб виконати свою обіцянку — записати альбом. У ньому я смілива і безкомпромісна, але при цьому демонструю свою тонку душу.

Додамо, що польська співачка MaRina народилася у Вінниці в 1989 році в родині відомого вінницького музиканта-мультиінструменталіста Василя Лученка. У Вінниці вони жили в приватному будинку навпроти спеціалізованої школи №26. Та невдовзі родина Лученків з маленькою Мариною емі­грувала до Поль­щі. Там її батько працював музикантом і вокалістом, одно­часно став учителем для своєї дочки Марини.

Вже тоді вона хотіла бути спі­вачкою і брала участь у різних конкурсах, займала перші місця. У 2001 році Марина завоювала у Вінниці Гран-прі фестивалю дитячої пісні «Музична парасолька». А в 2003 році в Скадовську на «Чорноморських іграх» здобула друге місце. На «Новій хвилі» в Юрмалі 2007 р. посіла третє місце і отримала нагороду 50 тис. доларів від Алли Пугачової.

Щодо особистого життя, то Марина — дружина воротаря «Білих орлів» Войцеха Щенсного. З Войцехом українсько-польська співачка познайомилася в 2013 році, а через три роки пара зіграла весілля. У червні 2018 року Марина подарувала футболісту сина, якого назвали Ліам.

Вікторія МИКИТЮК