– ЗМІ поширили інформацію про те, що мене обікрали в поїзді. Підтверджую цей факт і розповім про ситуацію дещо детальніше, – розповів народний депутат України Олексій Гончаренко про свою кримінальну пригоду на Вінниччині.

Злодій витрачав кошти нардепа в АТБ по 5 районах Вінниччини…

– ЗМІ поширили інформацію про те, що мене обікрали в поїзді. Підтверджую цей факт і розповім про ситуацію дещо детальніше, — розповів народний депутат України Олек­сій Гончаренко про свою кримінальну пригоду на Вінниччині.

– Бо в понеділок, 10 травня, я їхав поїздом «Одеса-Ковель» на Рівненщину, де ми відкривали два нових Гончаренко-центри — в Острозі та Вараші. У час, коли всі в поїзді зазвичай мирно сплять, крадію вдалося поцупити у мене сумку з грошима, в якій було 20 тисяч гривень і банківські картки.

Зранку, одразу після того як прокинувся, я помітив, що з карток ще вночі почали знімати гро­ші. Як виявилося, крадій не надто обачно почав розплачуватися картками в найближчому до вокзалу АТБ у Жмеринці…

Хочу подякувати працівникам жмеринської поліції, які дуже оперативно і професійно спрацювали в цій ситуації. Уже протягом дня працівникам поліції вдалося виявити зловмисника, вийти на його слід і повернути мої картки.

А вам, друзі, хочу нагадати: будьте обачнішими, щоб не потрапляти в по­дібні ситуації. Береженого Бог береже!

Пізніше поліція Вінниччини повідомила про деталі затримання злодія, який обікрав нардепа біля станції «Жмеринка».

– Гроші та картки 40-річного народного депутата викрав його земляк — одесит, 1962-го року народження, раніше не судимий. Коли громадянин заявив про крадіжку і написав відповідну заяву до поліції, то по камерах відеостеження було встановлено особу крадія. Зокрема викрадач грошей і карток розрахувався за товари в кількох магазинах Жмеринки і найняв таксі для «гастролей» по банкоматах в 5-ти колишніх районах Вінниччини. Тому зображення викрадача було зафіксоване засобами фото- і відеофіксації, — повідомила пресофіцер поліції Вінниччини Ірина Добровольська.

– Спершу працівники поліції встановили таксиста, який возив по банкоматах одесита з картками народного депутата. Згодом в Одесі на орендованій квартирі був затриманий цей громадянин і в нього вилучили частину коштів та картки фінустанов. Нині крадію загрожує до 5 років позбавлення волі.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ