Офіційний дрес-код цього дня – вишита сорочка або сукня. Так, в ТУ ДБР у Хмельницькому колектив взяв участь у акції до Всесвітнього Дня вишиванки. Ще із 2006 року його щорічно відзначають у третій четвер травня і цей рік не став винятком. Різноманітні кольори та унікальні візерунки, а головне – колективне бажання доєднатися до українського свята, створюють справжню святкову атмосферу, наголошує директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, Владислав Васильєв.

«Державне бюро розслідувань працює для того, аби життя в нашій країні та саме суспільство ставало кращим – без корупції, посадових зловживань, свавілля у правоохоронній системі. Тому, кожен, хто дотичний до виконання цієї важливої роботи, має бути патріотом України! Наш колектив радо відгукнувся на пропозицію стати частиною цієї події, а дехто, як мені відомо, навіть готувався заздалегідь – хтось підбирав сучасний образ, а є й ті, хто створював свою сорочку вручну. Вишиванка – ще один елемент нашої української культури, яка робить нас єдиною незалежною нацією».

Кожна сорочка унікальна, кожен орнамент має свій сенс, але об’єднує все це одне – бажання пронести українські традиції крізь покоління та передати патріотичний дух нашим дітям. Здавна вишиванка була не стільки одягом, скільки оберегом. Тож нехай цей день та це свято наблизять нашу націю до процвітання, відведуть лихо та допоможуть досягати результатів у повсякденних справах!

Валентина Лісова