День вишиванки – це свято, коли українці в будній день одягають вишиванки на роботу, університет, школу чи садочок. Тому гвардійці 8-го полку ім. Івана Богуна сьогодні – у вишитому одязі. Для підтримки гарного настрою та популяризації української культури і традицій особовий склад та командування вирішили організувати акцію «Прийди на службу у вишиванці».

«Для мене вишиванка є своєрідним символом патріотизму і любові до своєї країни. Я взагалі люблю цей день – їдеш на службу, а довкола люди у вишиванках, особливо колоритно в них виглядають маленькі діти. І одразу відчуваєш себе причетним до справжнього національного свята» – каже нацгвардійка Луміна Цисар.

«Вишиванка мені передалась ще від матері, а їй – від бабусі. Певно сорочці вже понад 40 років. Завжди її одягаю на День вишиванки та державні свята, адже це символ нашої країни», – розповідає нацгвардійка Інна Міщенко.

Також гвардійці, об’єднавшись на плацу, вишикувались у вишиванках та створили живий номер військової частини «3028».

«Сьогодні ми вирішили не тільки традиційно прийти на службу у вишиванці, а ще й вишикуватись на плацу полку та створити живий номер нашої військової частини й таким чином показати, що надійно оберігаємо й цінуємо наші традиції», – каже офіцер групи інформації та комунікації частини капітан Микола Коваль.

Звісно, День вишиванки – це ще й справжнє родинне свято, чудова нагода одягнути в неї всю родину та зробити яскраве та колоритне фото.

Тож особовий склад та командування військової частини 3028 Національної гвардії України вітає усіх з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури — з Днем вишиванки!

Валентина Лісова