Колишній народний депутат, Герой України, 81-річний уродженець Козятина на Вінниччині Леонід Григорович Яковишин здивував всю країну розкішним склепом, який він побудував собі за життя… Бо за 10 років він вже витратив на цю розкішну «усипальницю»  більше 3 мільйонів доларів!

А ексклюзивний, ручної роботи саркофаг із червоного граніту вартістю в 150 тисяч доларів вражає не лише ціною, але й вагою та розмірами…

Про всі ці дива  Леонід Григорович Яковишин – генеральний директор ТОВ «Земля і воля» розповів ЗМІ. Бо із 1995-го року він є генеральним директором ТОВ «Земля і воля», створеного на базі реорганізованого Бобровицького радгоспу-технікуму, місто Бобровиця Чернігівської області.

– Мавзолей буде відкритий кожен день, з 10-ої до 17-ої години, крім вихідних. Це коли я вже буду в раю, – розповів  Леонід Яковишин. – Але бальзамувати,  як Миколу Івановича Пирогова чи Леніна, мій труп не будуть…

Нині будівництво мавзолею вже на фінальному етапі. За основу свого  мавзолею уродженець Вінниччини  взяв мавзолей Наполеона Бонапарта.

Також, за словами Леоніда Яковишина, всередині склепу копії вітражів із німецького храму, якому 600 років.

«Проєкт мавзолею – повністю моя задумка», – каже Леонід Яковишин.

Нагадаємо, в попередніх інтерв’ю Леонід Яковишин казав, що будівництво мавзолею обійшлося йому в 3 мільйони доларів. Окрім всього іншого, всередині будуть стояти 4 його позолочені скульптури – він у 20 років, 40, 60 та 80 років.

Також в інтерв’ю “Латифундисту” Леонід Яковишин сказав, що  саркофаг ручної роботи коштує 150 тисяч доларів і  важить 23 тонни. Одна кришка з червоного граніту — 2,5 тонни…

Для довідки (Вікіпедія):

Леонід Григорович Яковишин (народився 19 травня 1939 року в місті Козятин, Вінницька область) — український аграрій, політик і публіцист. Генеральний директор ТОВ «Земля і воля», народний депутат України 12 скликання.

Народився в сім’ї службовця; українець; одружений; має 2 дітей.