На сесії також стало відомо, що цей популярний серед дітей та дорослих заклад, який пережив важкі часи під час епідемії коронавірусу, відкриється у Вінниці в новому приміщенні  Центрального парку…

– Всі ви знаєте, що сталось із Музеєм науки в останній час… І на нас вийшла колишній міністр освіти Лілія Гриневич із пропозицією зберегти цей унікальний музей та підтримати цей проєкт. Тому в результаті пошуків було знайдене нове приміщення для Музею науки – це колишній ресторан «Імперіал» в центральному парку відпочинку імені Леонтовича. Поряд там планетарій, а тому для дітей і дорослих створимо нову цікаву зону відпочинку, – повідомив на сесії  мер міста Сергій Моргунов. – Нині триває ремонт цього приміщення і вже із нового сезону сподіваємось на відкриття Музею науки, який був і є ще однією туристичною цікавинкою на карті  нашої Вінниці. Прошу підтримати це рішення.

Нагадаємо, що Музей науки – це науково-розважальний комплекс у Вінниці, в якому вивчають науку граючись. Це більше 150 експонатів, що демонструють закони та явища з різних областей фізики, хімії, анатомії, оптики тощо. Усіх експонатів можна торкнутись руками та робити ефектні фото поруч.

Кожну суботу та неділю, а також у святкові дні проводяться видовищні та кумедні шоу з електрики, хімії, фізики. Разом з шаленими Професорами ви полюбите науку, проведете безліч цікавих експериментів та отримаєте заряд позитиву на цілий день.

На території комплексу знаходиться магазин з головоломками та іграшками для діток будь якого віку.

Плануєте провести день народження весело та щоб запам’ятався гостям на довго?

Аніматори Музею науки приготували для вас чотири захоплюючі сценарії на вибір:

  • «Ера динозаврів» – юні палеонтологи будуть виконувати важливу місію з врятування дитинчат динозаврів;
  • «Чужопланетний гість» – відправляємось у міжгалактичну подорож на допомогу добрим прибульцям;
  • «Приборуквачі погоди» – разом із вченими вивчатимемо погодні явища;
  • «Мікс Наук» – свято для справжніх науковців, на якому проведемо безліч наукових експериментів, влаштуємо феєричний флешмоб.

Під час канікул в Музеї науки діє Дитячий науковий табір, в якому дітки з користю і весело проводять час. Програма включає ефектні майстер-класи з хімії, фізики, електрики. Проводяться творчі заняття з сучасного мистецтва, вивчення розмовної англійської мови та захоплюючі квести.

Досі вважаєте, що наука — це нудні підручники в тісному шкільному класі? Не важливо, дорослий ви чи ще дитина, в  експериментальному просторі вас очікує дивовижний світ практичної науки.

Відчуйте себе відомим дослідником — Ніколою Тесла, Ісааком Ньютоном чи Альбертом Ейнштейном.

Цікаво, як влаштований світ навколо?

Ви зможете взяти участь у безпечних та інтерактивних експериментах та на власному досвіді переконатись, що наука може бути захоплюючою.

Дотепер музей науки орендував приміщення в одному із ТЦ Вінниці.

Роман Ковальський