Літературний подарунок презентував департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та обласна універсальна наукова бібліотека імені Тімірязєва. Серед видань художня література, історична, краєзнавча та поезія відомих вінницьких та українських письменників і поетів.

« Ці книги ми передаємо в рамках акції “Бібліотека українського воїна”, яка діє в нашій бібліотеці з початку 2015 року. Вже достатньо велику кількість книг ми передали у військові частини, які знаходяться в нашій області. Тому з радістю передаємо книги військовій частині 3008, які будуть корисними для військовослужбовців. Це всеукраїнська акція, яка започаткована бібліотекою імені Ярослава Мудрого. Більша частина книг – історичної, суспільно-політичної тематики, художня література », – розповідає директор Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім К. А. Тімірязєва Лариса Сеник.

« Ми передаємо книги, щоб нацгвардійці із великим задоволенням їх читали, пізнавали історію та у вільну хвилину насолоджувалися поезією. Я думаю, людина, яка багато читає, обов’язково багато чого досягне в житті, адже в книгах вона знайде відповіді на всі питання. Чим більше прочитаних книг буде в вашій колекції, тим легше буде у житті справлятися з труднощами », – каже директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Світлана Василюк.

На полицях військової бібліотеки нацгвардійці можуть знайти будь – який жанр літератури: класика, історія, наукова література – на різний смак і характер військових. Нині в топі література з категорії фантастика, трилери та сучасна історія.

« Бібліотека військової частини 3008 нараховує близько 7 тисяч примірників. Ми завжди намагаємось задовольнити потреби читачів, постійно поповнюємо асортимент літератури. Військовослужбовці найбільше читають твори Еріха Ремарка «Тріумфальна арка», «Три товариші», Олександра Дюма «Граф Монте – Крісто», поезії Ліни Костенко, «Позивний «Богомол» Олександа Дмитрука, Іван – Богун – вінницький полковник, «Свій – Чужий», Тесс Геррітсен «Хірург», Анджей Сапковський «Відьмак», Джорджа Мартіна «Гра престолів. Кожна подарована книга обов’язково знайде свого читача», – методист клубу Лариса Колісніченко.

Однак, бібліотекар військової частини Лариса Колісніченко каже, потреба у книжковому наповненні – залишається актуальною завжди. Адже попит на читання книг з кожним роком зростає.

Валентина Лісова