– Сплата податків забезпечує надання нашою державою Україною  широкого переліку суспільних благ та послуг. На Вінниччині маємо оптимальні результати оподаткування – незважаючи на спад економічної активності в умовах ковіду. У Вінницькій області 105,4 тис. платників податків загалом сплатили 7,5 млрд грн, що на 111,5 млн грн перевищує очікувані цифри та на майже на 851,5 млн грн більше від надходжень аналогічного періоду минулого року. Внесок Вінниччини до держбюджету перевищив 3 млрд 476 млн грн. (на 342,5 млн грн більше, ніж минулоріч). Місцеві бюджети за цей час отримали 4,289 млрд грн. (на 509 млн грн більше відповідно), – зазначив очільник обласної ДПС.

Актуальним напрямком роботи податківців є взаємодія з громадами.

– На Вінниччині діє 63 ОТГ. Для формування бази оподаткування ведеться облік землі, транспорту і нерухомості, підвищується рівень зайнятості населення, – наголосив Олег Мартинюк, заступник начальника ГУ ДПС Вінниччини.

– Парадокс, але офіційно десятки тисяч вінничан начебто не отримують жодної копійки доходу. Як вони харчуються, одягаються? І при цьому користуються благами громади — дорогами, школами, садочками. До 15 липня економічно ефективні ставки податків прийматимуть  місцеві ради. Крім того, пропонуємо, щоб у ОТГ працювали комісії з детенізації оплати праці, легалізації працівників і контроля за реальним рівнем зарплати, за іншими доходами (здача квартир в оренду, репетиторство, догляд та ін.)

– Купуючи підакцизні товари, тютюн та алкоголь, слід обв’язково брати чек і перевіряти марки акцизного податку, – порадила Оксана Домерат, заступниця начальника обласної ДПС. –  Позначка АВ означає алкоголь вітчизяного виробництва, АІ — імпортний. Так само і тютюнові вироби: ТВ — вітчизняні, ТІ — імпортні.

При виявленні фактів нелегальної торгівлі та ін. критичних питань, які стосуються податківців, вінничани можуть подзвонити до служби Сервіс “Пульс” за тел. 0800-501-007.

Ірина ЗОНОВА