Тоді у жертви підсудні забрали ланцюжок і хрестик, які здали ювеліру. Аби приховати сліди злочину та заплутати поліцейських, зловмисники намагалися створити собі штучне алібі та позбутися речових доказів у лісопосадках в різних мікрорайонах м. Вінниці та на той час у Калинівському районі.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

Три доби знадобилися оперативникам управління карного розшуку обласного главку поліції та слідчим, щоб встановити осіб, причетних до вбивства.

Під час досудового розслідування з’ясувалось, що зловмисники були знайомі з потерпілим. Один з них мешкав по сусідству. 27 червня близько півдня чоловіки зустрілись у гаражі одного з підозрюваних, розташованому у дворах житлових будинків у Вінниці. Там між ними виник конфлікт, під час якого потерпілого побили дерев’яною битою по голові та задушили. Після цього підсудні позбулись речових доказів та тіла потерпілого.

Під час досудового розслідування слідчі зібрали беззаперечні докази причетності підозрюваних до вбивства, підтвердили це і проведені криміналістичні експертизи.

Судовий розгляд цієї справи завершився 14 червня. Підсудним колегія суддів оголосила вирок за умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та призначила покарання – по 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, злочин скоєно в липні 2017 року – чоловіка били битою по голові, задушили, тіло підкинули на пляж «Хімік».

Роман Ковальський