2021 рік для профспілкового санаторію «Хмільник» особ­ливий, бо ювілейний! Адже в червні ця відома на всю Україну та далеко за кордоном оздоровниця святкує свій 60-й день народження!

За ці шість десятиліть лікувальний та оздоровчий заклад в місті-курорті Хмільник на Вінниччині здобув славу одного із найкращих профспілкових закладів країни, подарував здоров’я і вилікував хвороби сотень тисяч паці­єн­тів, здобув чисельні нагороди та відзнаки за нові медичні звершення… А головне, що тут працюють щирі та професійні люди, які віддають все своє серце та душу гостям санаторію «Хміль­ник».

За цей період профспілковий санаторій «Хмільник» про­йшов непростий шлях: від літнього пансіонату на 160 місць до лідера санаторно-курортної галузі України.

Лікарі санаторію — визнані авторитети в різних напрямках медицини. Але лікує тут сама природа! Головна цінність оздоровниці — це власні свердловини цілющої радонової води. Радонові процедури підвищують стійкість організму не тільки до різних інфекцій, а і до онкологічних захворювань. Радон лікує органи опорно-рухового апарату, нервову, серцево-судинну, ендокринну системи, гінекологічні, урологічні та шкірні недуги. Одним словом, в «Хміль­нику» тече жива вода!

Сьогодні профспілковий «Хміль­ник» підбиває підсумки, будує плани на майбутнє і сміливо рухається далі.

На наші запитання відповідає директор санаторію, заслужений лікар України, доктор наук, професор Олександр Галаченко.

– Олександре Олександровичу, що для Вас особисто означає санаторій «Хміль­ник»?

– Для мене наша оздоровниця — це не просто територія та споруди. Санаторій уособлюють люди, колектив однодумців і справжніх професіоналів, які творять історію та традиції курорту «Хмільник».

– Скільки років Ви очолюєте колектив санаторію «Хміль­­­ник»?

– Час швидко пли­­не… Вже майже 12 років. Я гордий і щасливий, що ми гідно пройшли цей шлях разом.

– Що вдалось зробити за цей час?

– З відомих причин ці роки були непростими. Ми стали жити геть у іншій реальності. Проте, незважаючи на жодні негаразди, нам по-справ­жньому є чим пишатись.

Останнім часом реалізовано масштабні проєкти реновації ванного відділення з сучасним бальнеологічним обладнанням. Відремонтовано значну частину лікувальних кабінетів та зон відпочинку лікувального корпусу.

Діагностичні можливості санаторію суттєво зросли і дозволяють проводити дослідження експертної якості, завдячуючи магнітно-резонансній і комп’ютерній томографії, ультразвуковій, нейрофункціональній діагностиці, доплерографії, денситометрії, потужній клініко-біохімічній лабораторії, а також цифровій мамографії. Вже за умов карантину нами придбано імуноферментний аналізатор.

Гідромасаж радоновою водою

До широкого спектру медичних процедур додались інноваційні розробки в царині фізіотерапії – HiToP (високотонова) терапія, оновлені модифікації ударно-хвильової терапії, озонотерапія, плазмалифтинг суглобів (PRP), комп’ютерне витягування хребта, загальна баротерапія, карбокситерапія (підшкірні ін’єкціі СО2), текартерапія, хівамат та багато іншого.

Дуже приємно відзначити, що наш номерний фонд якісно зріс за рахунок капітальної реконструкції 4-х корпусів, а це понад 200 номерів!

Окрім цього, здійснено повний апгрейд усього першого поверху їдальні.

Окремо хочеться відзначити реалізацію енергоощадних технологій – встановлення потужного твердопаливного котла, 100-відсоткову заміну вікон у корпусах та покриття дахів.

Визначною атракцією санаторію став відкритий басейн з комфортною аквазоною і pool-баром.

– Пандемія внесла свої корективи в роботу більшості санаторно-курортних закладів. Що змінилось у вашому санаторії за цей період?

– Ми створюємо всі належні умови, аби гарантувати безпеку і для гостей, і для співробітників санаторію відповідно до діючих протиепідемічних нормативів.

Важливим надбанням мультидисциплінарної команди лікарів нашої оздоровниці стала розробка постковідної програми, додатковими перевагами якої є цілющі природні фактори. Це кришталево чисте повітря листяно-хвойного лісу, яке має високу концентрацію фітонцидів, біологічно активних речовин. А також мінеральна радонова вода, що наче створена для усунення проблем після ковіду — зменшує фіброз легеневої тканини, розширює бронхи, знімає запалення, розріджує кров, поліпшує імунітет, виводить з організму шкідливі речовини.

Обстеження МРТ

– Окрім санаторно-курортного лікування, які ще послуги може запропонувати санаторій «Хмільник»?

– Звісно, це може бути повноцінний оздоровчий відпочинок, як сімейний, так і корпоративний.

Вже розпочався пляжний сезон у відкритому басейні на території санаторію. В аквазоні, що розташована просто серед величних сосон, можна позасмагати і запастися природним вітаміном Д на цілий рік.

Важливим трендом, який сьогодні цікавить наших клієнтів, є різноманітні спа- та естетичні програми з догляду за обличчям і тілом. Вас позбавлять ще й від зайвої ваги, стресу, перенапруження і кепського настрою.

– Відповідно до указу президента Ви нещодавно стали лауреатом Державної премії в галузі науки і техніки. Це якось пов’язано з ювілеєм санаторію?

– Зовсім ні, це просто приємний збіг, але я, власне, не проти присвятити цю подію 60-річчю санаторію.

– Що це було за дослідження?

– Наша команда розробила та обґрунтувала систему функціонування медицини катастроф в умовах бойових дій. Левова частина мого творчого внеску стосувалась організації фізичної та медико-психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО та ООС.

Серед колективу авторів є і наш земляк з Козятина, начальник інституту наукових досліджень з цивільного захисту полковник, професор П.Б. Волянський, генерал-майор медичної служби професор В.В. Вороненко та ін. відомі вчені і фахівці в царині військової медицини та медицини катастроф.

– Скільки коштує лікування у вашому санаторії та як до вас потрапити?

– Лінійка номерів в санаторії «Хмільник» досить широка і включає як одно- й двомісні номери «стандарт», так і двокімнатні «люкси» і апартаменти. Причому лікування і харчування є однаково якісними незалежно від категорії номера. Політика ціноутворення в нас гнучка і диверсифікована. Як-то кажуть, підійде «на будь-який смак та гаманець».

А вартість путівки на сьогоднішній день — від 950 грн за добу, що включає лікування, проживання, харчування і доз­вілля.

Бронювання здійснюється безкоштовно через офіційний сайт профспілковового санаторію «Хмільник» або телефоном.

Так що чекаємо вас у санаторії «Хмільник» кожен день з посмішкою і першокласним сервісом!

– І наостанок — Ваші побажання напередодні Дня медичного працівника.

– Шановні колеги! Сердечно вітаю з професійним святом! Нехай кожен день дарує посмішки вдячності пацієнтів, радісні новини та сили для звершення усіх планів.

Роман Ковальський