Домашній арешт просив у суді 20-річний Олексій, який п’яним після іменин збив на смерть двох двоюрідних братиків. Його родина нічим не допомагає потерпілим…

Такої біди у Росоші ще не було. 20-річний Олексій Кучерявий з Оратівської громади на шаленій швидкості збив двох хлопчиків, які їхали на велосипеді. Дмитрик сидів на багажнику, Андрійко спереду. Діти загинули на місці, машина вдарилась об вербу і загорілась. Кажуть, що на місці навіть не було гальмівного шляху. А водій був дуже п’яним — 1,76 проміле алкоголю, що в 10 разів перевищує норму.

Братиків Андрійка та Дмитрика поховали поряд. На місці, де сталась аварія, квіти та іграшки. Рідним досі важко там проходити. 1 квітня Вінницький міський суд посадив водія під арешт на 60 діб. Справу після досудового розслідування вже передали до суду. 27 травня у Липовці відбулось перше підготовче засідання. На ньому були присутні мами загиблих дітей — Олеся Чумаченко та Віра Росоха. Обидві почорнілі від горя…

– Андрійку — сім з половиною, Дім­чик — на рік молодший. Вони самос­­тійні. У той страшний день я була вдома близько дванадцятої дня, – розповіла перед за­сіданням суду мама загиблого хлопчика Олеся Чумаченко. — Хлопчики грались на вулиці, за день до того їм тільки купили новий велосипед. Вулиця не центральна, відразу під хатою. Раптом почула якийсь звук. Подумала — може, в кого впав шифер. І тут дзвінок від односельчанки — діти на містку! За хвилину я була там. Діти вже не дихали. Водія ми не бачили. Аварію на власні очі бачила жінка, яка у схожій ситуації втратила дитину. Є свідок, який бачив ту машину. І як вона сама виле­тіла на дітей, Андрійко не встиг відреагувати… А дорога широка, гарна видимість. На сусідньому повороті перед цим той водій ледь не збив жінку, вона впала в яр і забилась. Родичі водія приїжджали після трагедії. Просили вибачення. Він забрав двох діток з однієї родини, наших синочків це вже не поверне. За те, що так вчинив, і ще й був п’яний — має відповідати по закону!

Під час засідання прокурор клопотав ще про 60 діб під вартою. Бо підозрюваний може переховуватися від слідства чи впливати на свідків та експертів. Сторона захисту просила цілодобовий домашній арешт. Обвинувачений Олексій Кучерявий під час слухання сказав, що свою провину визнає, і просив про пом’якшення запобіжного заходу. Йо­го рідні навідріз відмовились говорити. Родині хлопчиків вони не допомагають, хоча й живуть не бідно. На суд приїхали на двох машинах.

Зрештою, Липовецький суд дав водію ще 60 діб під вартою. Батьки загиблих дітей кажуть і хочуть максимальної у цьому випадку міри покарання — 12 років позбавлення волі.

Віталіна Трудько