У Вінниці вона презентувала книгу свого ректора по дипломатичній академії.

Про Спілку слов’янських письменників України вже можна розповідати багато, бо живе вона за принципом «Ні дня без подій!» Як і має бути в реальній, живій творчій організації. До речі, вона вже зібрала під свої прапори більше 800 знаних вітчизняних письменників та поетів. І це не возвеличені системою в ранги ідоли, а звичайні люди, які мають Божу іскру.

Днями до Вінниці приїхала легендарна світська пані з Києва, «Ексміс Україна», письменниця Влада Литовченко. Її красою і талантом захоплювався увесь світ. А тепер Влада до чисельних своїх міжнародних та вітчизняних титулів додала й почесне звання голови столичної організації ССПУ. І спільно з очільником Вінницької крайової організації, відомим українським поетом Михайлом Каменюком презентували кілька нових видань.

Зокрема це книга нашого земляка, доктора історичних наук, Надзвичайного і Повноважного посла України Бориса Гуменюка. Цікаво, що Влада Литовченко якраз навчалася в Дипломатичній академії України, коли пан Гуменюк працював там ректором. Це не просто захоплююча література, а повноцінний «вчитель» для студентів, як обрали дипломатичний фах. Так оцінили книгу «З щоденника посла України», спеціально презентовану на Вінниччині, де народився та виріс її автор. У Могилеві-Подільському добре знають прізвище Гуменюк.

Ще одним цікавим відкриттям стала оригінальна книга мінівіршів Михайла Каменюка «…й камінь стара латинь, й лісів слов’янська в’язь». Вона також представлена у великій виставці книг учасників Вінницької крайової організації ССПУ, з якою читачі можуть ознайомитись у стінах обласної бібліотеки ім. Тімірязєва. Всі ці новодруки поповнять бібліотечний фонд Вінниччини. Під час презентації велася онлайн-трансляція на кілька країн Європи, де також засновані місцеві осередки ССПУ.

Василь Пишний
Фото Олександра Гордієвича