А сьогодні організатори розповіли про основні моменти. Серед організаторів міська рада , благодійний фонд «Подільська громада», активісти, волонтери, небайдужі вінничани. Все відбуватиметься просто: гості купують тарілку, котра коштуватиме 100 гривень і матимуть право куштувати на ній усі страви.

– Ми плануємо провести цей захід на високому рівні , долучити якомога більше людей, щоб вони не забували, що в нас в державі йде війна. Тому крім польової кухні тут кожен зможе побачити і бойову техніку – розповідає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради Олег Парфілов. – Завдяки такому заходу ми збираємо гроші, котрі потім використовуються на потреби нашим бійцям на лінії фронту.

Юрій Швець, заступник командира 131 окремого розвідувального батальйону додав:

– Позаминулого року на зібрані кошти ми купили два гарно укомплектовані медичні рюкзаки, котрі отримали наші бійці. На жаль, вони дуже згодилися, бо у березні 2019 року наших бійців обстріляли з протитанкового кулемету. Під цей обстріл потрапило 12 наших бійців. Завдяки вмісту цього рюкзаку вдалося врятувати життя шістьом людям. Від імені нашого батальйону запрошую всю вінницьку громаду відвідати фестиваль.

Активну участь братимуть і великі друзі цього фестивалю — учні ЦПТО 1 м.Вінниці . Директор навчального закладу Валерій Дяків розповів, чим будуть частувати гостей:

– Пропонуємо наші фірмові пиріжечки, запечене порося на рожні, інші смаколики, котрі можна приготувати на відкритому вогні. Все приготоване з великою любов’ю, гарними намірами. Все готуватимуть майбутні кондитери та фахівці, котрі їх навчають.

Юлія Вотчер, президент громадської організації “Мольфар” зауважила:

– На жаль, влада відділяє суспільство від війни. Якщо люди будуть жити під гаслом “Все для фронту, все для перемоги, то ми вже незабаром святкуватимемо перемогу усією країною. Я вдячна організаторам цього заходу, бо чотири роки тому “Мольфар” отримав гроші, зібрані тут і їх вистачило на одну з найсучасніших систем відеоспостереження. Її назвали іменем Тараса Сича. В мене є відео, де народний герой України Володимир Майборода каже, о ця система рятує життя і вона одна дорівнює сорока бійцям. Це око Мольфара було встановлено в районі Бутівки. Але її було підбито снайпером. Але ми її відродили і Тарас Сич знову повернувся на бойові позиції. Я думаю, що вінничани зрозуміють, прийдуть і підтримають. Бо ми маємо мирне небо тільки завдяки нашим бійцям.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА