Чергова дівчина, схиблена на стрункості, померла після прийому таблеток для схуднення. Марія з Вінниччини несподівано відчула себе погано і померла ще до приїзду лікарів “швидкої допомоги”.

За інформацією односельчан, ніякими хронічними захворюваннями красуня ніколи не страждала і до трагічного випадку на здоров’я не скаржилася. Однак з’ясувалося, що дівчина різними способами намагалася позбутися зайвої ваги. І боролася з нею за допомогою таблеток для схуднення… Її шлунок просто не витримав. Про те, наскільки небезпечні засоби для схуднення для підлітків, нам не раз розповідали дієтологи.

– В Україні щорічно вилучаються тонни контрафактних БАДів і лікарських препаратів для схуднення зі смертельною начинкою. Такі таблетки дійсно допомагають схуднути, але при цьому руйнують життєво важливі органи. В Інтернеті також продаються нелегальні препарати, що містять психотропні речовини, здатні призвести до смерті, — кажуть фахівці. — Підлітковий організм взагалі ще не сформований, тому будь-які таблетки і БАДи для схуднення можуть стати смертельно небезпечними для підростаючого організму.

Марія, яка померла після схуднення

У кращому випадку вони приведуть до непритомності, проблем із серцем і тиском, а в гіршому — можуть і вбити. Підлітковий організм дуже чутливий, тому будь-яка хімія — це ризик, який в будь-якому випадку не дасть нічого хорошого організму.

Останніми роками підлітків з надмірною вагою в усьому світі стає все більше, і вони всіма силами намагаються схуднути. Тому батькам таких дітей потрібно брати ситуацію на контроль, відвести дитину до фахівців, з’ясувати, чи немає у неї проблем зі здоров’ям, що призводять до набирання ваги.

Зазначимо, що на Вінниччині вже були випадки смертей через таблетки для схуднення та анорексію. Кілька років тому у Ладижині померла 18-річна дівчина від препаратів для схуднення. «Нещадного» курсу організм не витримав.

Як стало відомо, дівчина з Ладижина не консультувалася з лікарем і сама собі понапризначала цілий комплекс медикаментів, які мали б стимулювати зниження ваги. Час від часу штучно викликала у себе блювоту. Їй стало настільки зле, що довелося госпіталізувати. На жаль, лікарі виявилися безсилими будь-що зробити — дівчина померла…

Причиною смерті називають порушення водно-сольового балансу й критичний вміст калію в організмі, в результаті чого серце просто не мало сили переганяти кров і зупинилося. А вінничанка Марина Омельченко не дожила до свого 19-річчя два тижні. Її життя забрала анорексія. При зрості понад 170 сантиметрів дівчина важила 29 кілограмів. Лікарі до останнього давали надію на одужання. Дівчина працювала з психологами та готувалася їхати в столичну приватну клініку на лікування. Однак страх набрати вагу став сильнішим за страх померти…