Боронять Україну, рятують людей, затримують правопорушників – це про гвардійців військової частини 3008. Сьогодні частина відзначає свій 29-й День народження. Про чергові перемоги, досягнення та довіру людей до військових у нашому матеріалі.

Вінничани їх називають « універсальні бійці ». Гвардійці військової частини 3008 мають славну бойову історію. Завдяки високій майстерності та професіоналізму вони стали одними з кращих серед формувань Національної гвардії України.

« Військовослужбовці частини з честю та гідністю виконують свій військовий та конституційний обов’язок, проявляючи при цьому неабиякий героїзм та самопожертвування. Пишаюся кожним гвардійцем. Дякую за службу, за якісне виконання службових обов’язків. Вітаю весь особовий склад, ветеранів з 29 – річницею створення військової частини 3008 » – з вітальним словом звернувся командир військової частини 3008 полковник Володимир Джула.

Привітати військовослужбовців з 29-ю річницею створення військової частини 3008 прийшли очільники області, міста, керівництво національної поліції, духовенство та ветерани. Розпочали святкування з перегляду фільму « Історія створення військової частини ». Найкращих нацгвардійців нагородили грамотами та грошовими преміями за службові досягнення.

Військовослужбовці вже більш як 7 років Боронять східні рубежі країни. Всього військовою частиною здійснено 18 ротацій в район АТО/ ООС, 1455 військовослужбовців отримали статус учасника бойових дій, 75 військовослужбовці нагороджені державними нагородами. На жаль не обійшлося без втрат. Частина втратила шістьох своїх героїв, ще двоє безвісти зниклі. Їхні імена навічно занесені до списків особового складу військової частини 3008, де вони проходили службу, на їхню честь названі вулиці, відкриті дошки та меморіали.

Яскравим музичним номером також вітали своїх друзів – нацгвардійців й учні школи номер № 26. У своєму виступі президент навчального закладу Тетяна Климчук подякувала військовим за чисте небо над головою та патріотичне виховання молоді.

Родзинкою було нагородження маленьких переможців, які взяли участь у конкурсі малюнків. З нагоди 29-ї річниці створення 40-го полку імені полковника Данила Нечая, у військовій частині 3008 було оголошено конкурс на найкращий дитячий малюнок на тему: «Я і мій друг нацгвардієць». Переможців визначили за найбільшою кількістю вподобань на сторінці військової частини 3008 в соціальній мережі Фейсбук.

Наприкінці заходу гостям продемонстрували сучасну військову техніку, що застосовується бійцями військової частини 3008 для виконання завдань у зоні проведення ООС, а також новітні зразки озброєння.

Людмила Поліщук