Понад 100 разів піднімався на головну вершину України ексголова Могилів-Поділь­ської райради Володимир Сірант, в якого коріння із Закарпаття. Днями він вчергове підкорив Говерлу, але виконав особливу місію…

– На Говерлі ми зустріли сонце. Учні місцевих шкіл так вступили у доросле життя. На горі зібрана земля зі всієї України, але одне місце пустує, — каже Володимир Сірант. — Років десь два поспіль ми приходили і бачили, що нічого не змінюється. Я попросив місцевого токаря виготовити тубус з гравіюванням. В нього ми зібрали землю із Вінниччини — з села Серебринці, це найвища точка Могилів-Подільського райо­ну. Радіємо, що тепер по­дільська земля є на Говерлі!

Додамо, що минулого року Володимир Сірант підняв на Говерлу прапор Могилів-По­дільського району. Про свою мрію він говорив давно. Перша спроба була у травні 2020 року, коли делегація від району їздила переймати досвід у Прикарпаття, але, на жаль, тоді завадила погода, адже йшли проливні дощі. Вдруге вдалось це зробити восени. Погода того ранку не порадувала наших мандрівників, але за кілька годин прапор району все ж затріпотів на вершині.

Безліч людей підкорюють цю вершину, яка стала символічною для українців; вони несуть з собою прапори своїх організацій та навчальних закладів, співають гімн, вигукують: «Слава Украні! Героям слава!». Говерла об’єднує українців.

Віталіна Трудько