Цього літа “BusPass”, що  курсує від Центрального автовокзалу до садиби Пирогова по 22-кілометровому  маршруту, став  абсолютним відкриттям сезону. Бо раніше таку екскурсію містом на 2-поверховому бусі із відкрити дахом вінничани могли отримати хіба що у Лондоні, Барселоні, Римі чи Берліні… І саме із Берліна переїхав до Вінниці вже всім відомий  “BusPass”.

– Ідея запустити у рідній Вінниці саме такий турсервіс у спеціальному автобусі жила в моєму серці давно, із тієї першої маршрутки із мультиками, про яку багато років тому написав “33-й канал”. І вирізку тієї публікації про мене із вашої газети я зберігаю як свій перший зароблений долар. Коли я знайшов цей автобус «Вольво» в німецькому Берліні, то мрія почала нарешті збуватись!  – розповів власник   “BusPass” вінничанин Олександр

– Далі був перегін цього автобуса із Німеччини в Україну, до Вінниці, коли на нього дивувались всі – від прикордонників до людей у селах по дорозі… Крок за кроком, без корупції ми з дружиною Тетяною започаткували цей мінібізнес та робимо перші кроки до успіху… Бо реально все робиться вперше – перші пасажири, перші цікаві зустрічі та зупинки, перші побажання клієнтів та перше вінницьке весілля на другому поверсі нашого красеня.   Нині наш “BusPass” став своєрідною туристичною візитівкою Вінниці, а ми сподіваємось розширити свій автопарк таких от екскурсійних бусів.

– Скільки місць в “BusPass”?

– Загалом 67, а на другому відкритому поверсі 52… І з 7-го травня ми накатали на ньому вже дійсно хітовий маршрут по Вінниці від Центрального автовокзалу, далі – повз світломузичний фонтан “Roshen”, через центральну вулицю Соборну до Національного музею-садиби Пирогова… І повз редакцію “33-го каналу” до прекрасної площі Кості Могилка із літаком, фонтаном і видом на вінницьку телевежу… Працюємо поки що у вихідні – п’ятниця, субота, неділя! І перша реакція вінничан та гостей міста від огляду із  BusPass” – WOW!!!

– Аудіогід іншими мовами запускаєте?

– Так, бо для першого знайомства із Вінницею іноземці все частіше обирають звичний для туристів у Європі, Америці та Азії двоповерховий автобус… Тому нині  працюємо із живим гідом, але на новий сезон  запишемо звукові екскурсії найпопулярнішими мовами і запустимо цей сервіс в   “BusPass”. Адже запит на цю послугу вже є від наших пасажирів поляків, шведів, американців та німців… 

Гості у нас чемні, не смітять в салоні та поки що не пишуть свої імена на сидіннях та обшивці… Може, тому, що дивитись на Вінницю із такої висоти набагато цікавіше, ніж шкрябати чи лускати?

– Місця для поцілунків у “BusPass” є, а коли буде на вашій «палубі» перше весілля?

– Вже є запит на таку розвагу від молодої вінницької пари, яка має стати на рушник в кінці серпня… Молодята готують своєрідний сюрприз для гостей свого весілля, а ми із дружиною готуємо сюрприз для них. Думаю, що фото, селфі та відео із цього свята обійдуть сторінки всіх вінничан у соцмережах і полетять по всьому світу… Бо такого весілля у Вінниці ще не було!

Нині пропонуємо нашим гостям такі маршрути  від “BusPass”:

Оглядова екскурсія містом

За півтори години познайомить тебе з історією міста, покаже найвизначніші місця та пам’ятки архітектури, розкаже, які музеї варто відвідати. Екскурсія розпочнеться від Центрального автовокзалу, повз світломузичний фонтан Roshen, через центральну вулицю Соборну аж до Національного музею-садиби та усипальниці М. Пирогова, що в іншому кінці міста і назад до відправної точки.
Екскурсія супроводжується професійним гідом.

Урок історії

Наша компанія відкрита для співпраці з закладами освіти. Ми з радістю організуємо захоплюючу та пізнавальну екскурсію, яка стане незабутнім уроком історії для учнів усіх класів та надихне на подальше здобуття знань.

Вечірня Вінниця

Вечірня Вінниця зачаровує особливим шармом. Коли на місто спадають сутінки, автобусна прогулянка під ліхтарями подарує романтичну, освітлювальну атмосферу, а розповідь гіда додасть таємничості. Залиш рутину дня та насолодись останніми променями західного сонця на борту двоповерхового BusPass.
Запуск програми планується незабаром.

Роман Ковальський