На Всеукраїнському з’їзді тергромад України присутні й голови ОТГ з Вінниччини. Так, зокрема, про свою участь у цій зустрічі повідомила голова Чечельницької громади Світлана Палісіка.

– Сьогодні в одній залі зібрались голови територіальних громад, народні депутати України, посадовці центральних органів державної влади, представники міжнародних організацій та проектів технічної допомоги. Мета заходу консолідація зусиль усіх зацікавлених сторін  щодо ефективної реалізації нового етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в інтересах та задля мешканців територіальних громад, йдеться у повідомленні Асоціації ОТГ.

У програмі Всеукраїнського з’їзду обговорюються питання, зокрема про зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, розмежування повноважень між рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, ресурсне забезпечення повноважень у галузях освіти, медицини, соціального захисту. Нагадаємо, нещодавно у Немирові відбувся подібний захід, де 10 народних депутатів, представники міністерств та голови ОТГ Вінниччини обговорювали проблеми місцевого самоврядування.

Людмила Поліщук