Цю шокуючу ДТП нині обговорює вся країна. У селі Ладижинські Хутори дивом вціліла 11-місячна Домініка, візочок з якою збив на узбіччі п’яний водій.

Того дня мама з дитиною прогулювались узбіччям, аж раптом на швидкості у коляску влетіла машина. Візочок зім’яло під колесами, а малеча пролетіла кілька метрів і впала у траву…

– Ми йшли за старшим сином до бабусі, рухались тротуаром. Дорога рівна, пряма. Раптом пролетіла машина, розвернулась і підняла пилюку. Я ще підняла козирок у візочку, аби прикрити малу. Навіть не встигла розвернутись, аж тут свист коліс. Той момент мало пам’ятаю, як він зачепив возика – не знаю, — розповідає мама Вікторія. — Я побігла за машиною і в траві знайшла свою донечку Домінічку. Трусила її, щоб вона тільки не закривала оченята. Добре, що поруч люди були, вони викликали медиків та моїх рідних. А водій з тією коляскою спереду так і поїхав далі. Кажуть свідки, що він ще довгенько так їздив. Слава Богу, що донечка випала з візочка, бо в іншому випадку вона б не вижила.

Авто буквально розчавило коляску

Після ДТП кермувальник вже нічого не сказав, а люди поруч хотіли йому на місці зробити самосуд! Про водія нічого не хочу казати, але знаю, що родина неблагополучна. Я так розумію, що машина не його, а сина.

Нині маленька Домі­ніка у Вінницькій обласній лікарні з численними травмами.

– Дівчинку привезли у важкому стані через невеликий час після аварії. На місці НП були присутні наша виїзна бригада на реанімобілі, і дитячий анестезіолог, яка оглянула пацієнтку. Лікар прийняла рішення транспортувати Домініку до обласного центру, тому що дитина мала ознаки важкої черепно-мозкової травми і потрібно було уточнити ступінь пошкодження, аби визначити, чи лікувати пацієнтку консервативно або ж оперативно. За результатом обстежень дитину не оперували, — каже завідувач відділення інтенсивної терапії Анатолій Стародуб. – Її лікуватимуть консервативно. Крім того, є пошкодження скелету, внутрішніх органів, закрита травма грудної клітки і пошкдження легень у вигляді контузії. На даний момент стан дівчинки стабільний. Даємо добрі прогнози на одужання.

Вже відомо, що у крові водія знайшли 0,3 проміле алкоголю. Це десь сто грамів горілки або пляшка пива. Окрім того, виявилося — машина чужа та й посвідчення водія чоловік 1974 року ніколи не отримував. Він пробував їздити, начебто вчився. Працював у підприємця, сам виховує 6 дітей.

Про 47-річного Михайла у селі відгукуються добре. Стверджують, що його покинула жінка із шістьма дітьми. Є старші, то вони вже одружені, але живуть з татом. Подейкують, що через стрес він міг і напитись.

Після затримання чоловіка доставили у СІЗО, а днями обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Долю його дітей вирішуватимуть соціальні служби. Яке покарання призначить суд, залежатиме і від стану 11-місячної Домініки. Лікарі кажуть, що дівчинка народилася у сорочці, адже після такого страшного удару вижила і навіть не потребуватиме операцій. Втім, рідні дівчинки досі в шоці від переляку…

Якщо вину Михайла доведуть, то йому загрожує до 8-ми років в’язниці.

Віталіна Трудько