Неймовірний концерт Академічного ансамблю пісні й танцю Національної гвардії України зірвав аншлаг та бурхливі овації у Вінниці

Цими вихідними військовослужбовці, ветерани, вінничани та гості міста насолодилися багатством колориту танців, музики, українських пісень. Особливо яскраво публіка відгукнулась на світові класичні твори Habanera, Time To Say Goodbye, Charles Stone. Після останніх нот цих композицій в залі довго не вщухали тривалі овації та крики “Браво”, – діляться враженнями у вінницькій військовій частині.

Концерт зібрав повну залу у Будинку офіцерів. Всі місця були заповнені, а дехто навіть слухав артистів стоячи. Серед слухачів були як представники старшого покоління, так і зовсім маленькі дітки.

Через карантинні обмеження артисти вже давно не виступали на сцені, тому в них є велике бажання – побачити очі глядача. Програма концерту містить 17 номерів. Родзинкою є те, що починаючи з першої пісні, глядач не зможе відірватися аж до самого кінця виступу. Кожен номер різножанровий, тож буде лише додавати нових вражень глядачам, – розповідає головний адміністратор Ансамблю пісні й танцю Національної гвардії України Володимир Бугаєць.

Ідея створення власного творчого колективу виникла у кінці 1943-го року, на другий день після визволення столиці України м. Києва. У буремні роки Другої світової війни артисти підіймали бойовий дух наших воїнів перед вирішальними битвами. Після проголошення незалежності України колектив мав назву – «Ансамбль пісні й танцю». Сьогодні це сучасний, потужний та творчий колектив, який відомий не лише в Україні, а й в усьому світі.

Найбільший український професійний ансамбль має в репертуарі понад тисячу творів. У нашому творчому колективі потужна артистична складова. В ансамблі починали свою діяльність такі провідні майстри мистецтва України, як поет Юрій Рибчинський, композитор Ігор Поклад, режисер Національної опери Володимир Бегма, народні артисти України Володимир Нечипоренко та багато інших дуже відомих та талановитих людей, – додає Володимир Бугаєць.

Ансамбль пісні й танцю вирушив на тривалі гастролі – присвячені 30-й річниці незалежності України. То ж у планах митців з новою концертною програмою побувати та привітати з річницею кожне українське місто.

Каріна Маєвська