Фестиваль авторської пісні «Вклонімось матері» три ро­ки тому започаткував народний артист України Станіслав Городецький, котрий народився тут, у Долинянах.

А його  ма­ма Ганна Городинська довгий час спі­­вала у міс­цевому народному ансамблі. Для маленького села такий захід — велика подія, яку чекають цілий рік.

Поспівати на високому ганку сільського клубу приїжджають відомі українські артисти. От і цього разу, крім самого організатора свята Станіслава Городинського, гостей фестивалю розважали Олексій Ричко, Микола Янченко, Ігор Юрковський, Пан Карпо, аматорські колективи, студенти мистецького коледжу ім. Миколи Леонтовича. Від талантів та липневого сонця було спекотно і наче у мами вдома — душевно! Та головним хедлайнером цього фестивалю став «Лісапетний батальйон» з Наталею Фаліон.

Приїжджали сюди цілими родинами, як зазвичай відвідують маму у селі. Такий фестиваль відбувається у Долинянах вже втретє. Але такої масовості тут ще не бачили. На великій території біля сільського будинку культури влаштували свої світлиці сільські громади. А там — різні смаколики, картини, рушники, хустки, як у кож­ній гостинній хаті.

Поряд майстер-клас влаштувала молода і талановита художниця з Мурованих Курилівців Олена Косінська. До слова, вона ж разом з цілою командою художників розмальовувала хати на головній вулиці села напередодні, у рамках мистецького проєкту «Мальована хата».

Свято вдячності та оспівування матері полюбилося всім. А любов до Батьківщини починається з любові до своєї родини, до свого краю, де ми народились.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА