Українська стрічка «Мати Апостолів» отримала нагороду як найкращий повнометражний художній фільм на кінофестивалі Nevada Women’s Film Festival у ЛасВегасі.

Він присвячений відзначенню та підтримці справедливого зображення жінок у кіно. Цьогоріч на фестивалі, який всьоме відбувся у США, було представлено 58 стрічок з 20 країн світу.

Режисер-постановник стрічки — Заза Буадзе, продюсер – Дмитро Овечкін. Головні ролі в фільмі виконали львів’янка Наталія Половинка, Богдан Бенюк та Олександр Пожарський. Сюжет фільму такий: у пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в абсолютно чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю, болем та стражданнями. У цьому пеклі вона не тільки шукає сина. Маючи в серці велику любов і милосердний характер, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. А наша землячка — акторка Наталія Половинка отримала нагороду «Найкраща жіноча роль» за фільм «Мати Апостолів».

Актриса народилася в учительській сім’ї Юхима і Олени Колісників в селі Ольгопіль Чечельницького району. Навчалась у місцевій музичній школі, потім у Вінницькому музичному училищі імені Леонтовича. З 1989 року її життя пов‘язане зі Львовом. Наталія — лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка і добре відома як співачка.

– Для мене кінострічка «Мати Апостолів» виходить за рамки України. Через біду, яка стається, і режисеру фільму, і всій команді вдається вийти до рівня притчі, – каже Наталія Половинка. – Тобто фільм волає до цілого світу про цю біду, про те, над чим ми повинні задуматися і на що ми повинні стати, як на опору. І лише так ми перемінимо ставлення до перемоги у цій війні.

Цікавою деталлю у фільмі є те, що головна героїня — дослідниця народних традицій. Вона гарно співає і у важкі хвилини виконує східноподільські народні пісні. Особливо неочікувано для вінничан буде почути у стрічці весільні пісні, які й досі виконують на рідній Наталчиній чечельницькій землі.

Віталіна Володимирова