Перший заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна повідомила про рішення Кабміну виділити для 8 громад Вінниччини 19 млн грн з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

-Подали проєкти 17 громад Вінниччини. На жаль, кошти виділено лише для 8. Таке рішення прийнято Кабінетом Міністрів України за результатами пропозицій комісії при Міністерстві соціальної політики України, яка опрацьовувала надіслані їм територіальними громадами проєкти, – зазначила Наталя Заболотна.

Громади, які отримають субвенцію:

Джулинська сільська територіальна громада – 3 043,70 тис. грн;

Тульчинської міська територіальна громада – 8 124,61 тис. грн;

Томашпільської селищна територіальна громада – 366,63 тис. грн;

Краснопільської сільська територіальна громада – 124,75 тис. грн;

Лука-Мелешківська сільська територіальна громада – 271,08 тис. грн;

Барcька міська територіальна громада – 246,21 тис. грн;

Вороновицька селищна територіальна громада – 275,69 тис. грн;

Козятинська територіальна громада – 4 535,68 тис. грн;

Обласний бюджет Вінницької області (для обласного закладу) – 1 883,62 тис. грн.

За словами Наталі Заболотної, кошти розподілено для створення 11 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб з яких:  2 притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;  2 денні центри соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі; денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;  4 консультативні служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;  3 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

 Людмила Поліщук