Гіпнотизер і психотерапевт з Вінниці Анатолій Кашпіровський, який прославився за часів СРСР своїми цілющими телевізійними сеансами, подав до суду на програму «Вечірній Ургант».

Мова йде «про захист честі, гідності, ділової репутації до засобів масової інформації».

Припускають, що позов може бути пов’язаний з випуском «Вечірнього Урганта» від 14 квітня 2020 року — в ньому ведучий програми висміяв новину про те, що психотерапевт почав провадити оздоровчі сеанси через Інтернет. Після цього Кашпіровський в ефірі «Вечірнього Урганта» начебто не згадувався.

Раніше Кашпіровський уже подавав у суд на розважальне шоу Івана Урганта, проте програв справу. Тоді психотерапевт вирішив судитися через колаж з котом, господар якого стверджував, що у домашнього улюбленця є екстрасенсорні здібності. Позивач вимагав пів мільйона рублів за незаконне використання своєї фотографії (вона була вставлена замість мордочки кота).

Свого часу вінницький лікар Кашпіровський поступався популярністю лише президентові Росії Борису Єльцину.

У минулому році Анатолій Кашпіровський був у Вінниці на відкритті пам’ятника своїй доньці Олені, яка похована на Центральному кладовищі. Олена — донька від першого шлюбу, народилась у Вінниці, тут батько видав її заміж. Пізніше вона з чоло­віком переїхала в Америку, але там розлучилась з ним. Олена працювала в лікарні. Анатолій Кашпіровський теж жив і працював у США. 8 березня 2018 року 50-річна Олена за нез’ясованих обставин померла, кажуть, викинулась з вікна. Батько привіз тіло доньки у Вінницю і поховав поряд з дідусем і бабусею. У грудні 2019 року ке­рівник Інституту серця, заслужений лікар України Борис Тодуров опублікував у ФБ відео, на якому він схвалює методи екстрасенса Анатолія Кашпіровського. Нещодавно гіпнотизер потрапив у ще один скандал – киянин Олексій Фуштей заявив, що він його позашлюбний син, та вимагає експертизи ДНК.

Віталіна Володимирова