Почалось все з повідомлення, яке залишила у соцмережі жителька Бродецького Світлана Лопатюк. Вона написала, що знайшла лелеку, у якого пошкоджене крило.

– Ми допомогли, птаха живе у нас, але у кублі залишилися її діти, вони вже 5-й день без їжі і води. Можливо, хтось допоможе зняти птахів? – бідкалась жінка, — бо гніздо знаходиться на опорі, заживленій електрикою.

– Була на­дія на те, що лелеченята ще живі, бо закидали їм у гніздо рибу, а дощ, який пішов у понеділок, мав врятувати від спеки. Одне лелеченя змогло злетіти із гнізда. Як зняти двох інших, аби не загинули? — розповіла нам головна редакторка видання «Вісник Козятинщини» Ніна Чернега.

— У службі ДСНС нам відповіли, що з радістю б допомогли, якби це була не електроопора. Бо відключати світло — не в їхній компетенції. Ми розуміли, що для РЕМівців після стихії, що пройшла районом у понеділок та завдала чималих збитків, було не до порятунку птахів. Електрикам довелося працювати над відновленням мереж і вдень і вночі. Але ми таки зважилися зателефонувати головному інженеру СО «Козятинські ЕМ» Віктору Козаку.

І яким було наше здивування, коли через кілька годин він нам повідомив, що працівники ЕМ зняли лелеченят із гнізда. Тож ми щиро вдячні їм за те, що при своїй зайнятості таки знайшли можливість допомогти пташенятам, які потрапили у біду. А мамі-лелеці на зламане крило наклали шину.

Наразі малята-лелеченята разом із мамою-птахою у домогосподарстві подружжя Лопатюків. Світлана, її чоловік Віктор та 10-річний син Артем за ними доглядають. Вони вдячні всім за допомогу. Якщо в Україні є такі люди — нормальні, добрі, із співчуттям до оточуючих, то наш народ не пропаде. Побільше б таких справжніх людей.

Віталіна Трудько