Про страшне вбивство говорить увесь Брацлав. Люди налякані, що в селищі орудує бригада садистів.

До редакції газети звернулися мешканці Брацлава. Ось що вони повідомили:

– У нашому селищі не так давно оселився молодик. Завів сім’ю, але дружина його вигнала і мама — заробітчанка в Італії — купила йому іншу хату. Він наймитував по людях, ремонтні роботи робив. Але поводив себе дуже агресивно. Одному селянину голову розбив, іншого підрізав. Його всі бояться і ніхто заяву в поліцію не написав. А 18 червня він разом зі своїми дружками забили до смерті нашого сусіда Романа Куляса. Від отриманих ран бідолашний помер. Побої були такі, що мама рідна його не впізнала. На ньому лиця не було, по тілу колоті рани і сліди від битки. Заарештували лише одного, але їх там було четверо. Один з них ще й на відео це знімав. За звіряче вбивство злодюга може відкупитися, бо його мама з Італії вже гроші сюди вислала і грозиться порішати усі питання в суді. Якщо так станеться, ми готові до самосуду, бо сьогодні вони Рому на той світ відправили, а завтра ще чийогось сина заколють чи заріжуть, — обурюються сусіди покійного.

Мама Романа Куляса плаче, що вже ніхто не поверне її дитину, але налаштована вимагати максимального покарання для винних.

– Мій син з цією компашкою не товаришував. Один з них лиш був його однокласником, може, й він Рому покликав. Що того вечора було, лише можу здогадуватися. Але о третій ночі дзвонить мені Діма і каже, що до нього прийшов мій син увесь побитий, щоб я прийшла його забрати. Навіть думки не було, що все так страшно, тому й не викликала одразу поліцію та «швидку». Приїхали за сином, а він увесь в ранах і гематомах. Ноги і пальці проколоті, наче склом чи гвіздками катували. На обличчі немає живого місця. Але кров уже засохла, напевно, він там уже довгенько пролежав, а коли хлопці зрозуміли, що Рома от-от Богові душу віддасть, то мені подзвонили. Ми привезли його додому, обмили, але поки я дезінфікувала рани, він помер… Мені досі сняться ці страшні рани. Біля скроні розсічення, зміщений череп. А колоті рани навіть в морзі кровили, я йому носочки одягала, то ще витирала. За що так було над людиною знущатися? Це звір­ство…

У Брацлаві розповідають, що затриманий уже був судимий не раз, відбував покарання у Піщанській колонії, але достроково відкупився.

– Зараз знову його хочуть викупити. Мама має гроші і зв’язки в суді. Але якщо врятує сина від тюрми, то від людського осуду не зможе. Знаємо їхній притон, де всі збираються, то згорять заживо, і ніхто нічого й знати не буде. Садистів у Брацлаві не було і не буде… Тут кожен батько і мати за свою дитину горою, і ніякий кат нас не зупинить, — налаштовані рішуче в Брацлаві.

За повідомленням пресслужби обласної поліції, підозру оголошено поки одному із чотирьох зловмисників, інші проходять як свідки, в процесі слідства їхнім діям буде надана правова оцінка. Затриманому оголошено про підозру за умисне тяжке тілесне ушкодження. За такий злочин передбачено до 10 років позбавлення волі. Суд обрав міру запобіжного заходу — 60 діб під вартою. Зараз він перебуває в СІЗО.

Людмила Поліщук